Sommeren på Madeira starter med fest

Funchal
Solnedgang over Funchal på Madeira.

Frem til slutningen af juni vil hovedstaden Funchal byde på et væld af arrangementer med blandt andet koncerter, kunstudstillinger og fyrværkerishows, når Atlanterhavsfestivalen indtager byen. Denne forholdsvis nye festival er en smuk markering af sommerens begyndelse på den portugisiske blomsterø.

Festival do Atlântico

Den Atlantiske Festival, som typisk løber over tre uger i juni, er en forholdsvist ny begivenhed på Madeira. Den første udgave af festivalen blev afholdt i 2002, men flere af festivalens delelementer går længere tilbage.

Festival do Atlântico består i grove træk af Madeira Musikfestival, Den regionale kunstuge og sideløbende fyrværkerishows.

Musikfestivalen, som har eksisteret i mere end 30 år, byder på daglige koncerter med fokus på klassisk musik. Musikfestivalen er i dag en af blomsterøens største kulturelle begivenheder og en anset begivenhed i den klassiske musikverden.

I løbet af Den regionale kunstuge vil der rundt om i det centrale Funchal være udstillinger, som især er en chance for de lokale kunststuderende for at viser prøver på deres kunnen inden for flere forskellige kunstgenre.

Hver lørdag er der i løbet af festivalen et stort 20 minutters langt fyrværkerishow på havnefronten i Funchal, som indledes og efterfølges af orkestermusik. Fyrmesterne dyster om at lave det bedste show, hvilket kåres på baggrund af stemmer givet på internettet og indsamlet fra stemmeurner rundt om i byen.

Se det fulde program for festivalen her

Fyrværkeri Funchal
Der er fyrværkerishow hver lørdag i løbet af festivalen. Foto: Mark Woodbury, CC BY 2.0.

Festas dos Santos Populares

Det er også i juni man på Madeira ligesom i resten af Portugal fejrer en række skytshelgene ved Festas dos Santos Populares. På Madeira er fejringen den 24. juni en chance for at chance for at opleve en af de mest traditionelle begivenheder i Portugal.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

Derfor er Frankrig verdens mest populære rejsemål

Frankrig er år efter år det mest besøgte land i verden med...
Læs mere