Sommerfugledalen på Rhodos

Sommerfugledalen på Rhodos
Sommerfugledalen på Rhodos. Foto: wiseguy71. CC BY-SA 2.0

Rejser du til Rhodos om sommeren, har du chancen for at opleve et enestående naturfænomen, når tusindvis af sommerfugle samles i dalen Petaloùdes på øens vestkyst.

En verden for sig

Sommerfuglen med det latinske navn Euplagia quadripunctaria rhodosensis (en bjørnespinder) kommer til den frodige dal fra hele Rhodos fra juni til august for søge ly for varmen og for at parre sig. Efter sigende tiltrækkes det smukke insekt også til dalen af den søde duft af træernes gyldne harpiks.

Sommerfuglen som let kendes på de mørke vinger med hvidgule striber, er en natsværmer som du i dagstimerne oftest vil se hvile i skyggen på blade, træstammer og sten, når du bevæger dig rundt i området. En smal sti med træbroer vil guide jer rundt i det smukke landskab, hvor I går i Ambra-træernes svalende skygge omgivet af store klippesten og lyden af vandet fra små vandfald og Pelekanos-floden. I får måske ikke med det samme får øje på de mange sommerfugle, som kan falde godt i med deres omgivelser, men når det sker er det en helt speciel naturoplevelse.

Et hyggelig udflugt for hele familien

Sommerfugledalen på Rhodos er et oplagt mål for en hyggelig udflugt med familien, især hvis I trænger til at slippe lidt væk fra varmen. Husk at medbringe gode sko og eventuelt en flaske drikkevand. Der skal betales en entre på 5 EUR pr. person ved indgangen til sommerfugledalen. Gratis for børn under 12 år.

De mange sommerfugle er et imponerende syn
De mange sommerfugle er et imponerende syn. Foto: Leonora (Ellie) EnkingCC BY-SA 2.0

Sommerfugledalen som ligger ca. 26 kilometer fra Rhodos by og 6 kilometer fra kysten, er med årene blevet til en af de mest populære turistattraktioner på den græske ferieø. Så i sommermånederne kan I ikke forvente at have området for jer selv, men synet af de mange sommerfugle er alligevel et imponerende syn og bestemt et besøg værd.

Desværre har bestanden af sommerfugle været faldende de senere år, hvilket til dels kan tilskrives de mange besøgende, som specielt tidligere ikke altid har vist nok hensyn. Selvom det således kan være et flot syn, når mange sommerfugle på én gang letter fra deres hvilested, koster hver flyvetur det lille dyr kostbar energi og dermed en forkortelse af levetiden. Selvom besøgende er velkomne, er det derfor nu strengt forbudt at støje eller på anden måde forstyrre sommerfuglene, som hviler sig.

Uden for sommerfuglesæsonen er dalen også et besøg værd. Udover muligheden for at gå forskellige ture i smukke omgivelser kan I besøge et lille naturmuseum, hvor I kan lære mere om det unikke økosystem i Sommerfugledalen.

Rejser til Rhodos

Har I fået appetit efter besøget i Sommerfugledalen, er det oplagt at slutte af med et måltid på en restaurant i en af de nærliggende landsbyer. Rhodos byder på mange spændende kulinariske oplevelser. Læs mere om maden på Rhodos

Se alle Hideaways rejser til Rhodos her

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere