Spaniens største seværdigheder

Ronda i Andalusien
Ronda i Andalusien er en af Spaniens mange store seværdigheder

Spanien udmærker sig ved en kæmpe mangfoldighed på stort set alle tænkelige områder. Derfor bliver vi ikke trættet af landet. Spanien består i bund og grund af en række forskellige mindre “lande” forenet i en nation. De forskellige “lande” i Spanien har alle noget særligt at byde på.

Det er svært at yde alle disse forskellige områder fuld retfærdighed, men ikke desto mindre får du her et par bud på nogle af de allerstørste og vigtigste seværdigheder og steder i Spanien.

Kongebyen Madrid

Madrid er et naturligt sted at starte. Det er hele Spaniens hovedstad, og med en placering i landets centrum et naturligt udgangspunkt for rejser ud i andre egne af landet. Madrid er bedst i foråret eller i efteråret. Sommeren er for varm og vinteren for kold.

Man mærker, at Madrid er et tungt kulturelt epicenter, der råder over en væsentlig del af Europas største kunstskatte. For eksempel kan du her se et af verdens mest berømte nyere malererier, nemlig Picassos berømte krigsmaleri fra 1937; Guernica.

Madrid byder på masser af smuk arkitektur med den tyngde og seriøsitet, som er passende for en hovedstad i et stort rige. Men det et også en god idé at bevæge sig lidt væk fra centrum og de mest pakkede områder for at nyde tapas og – hvis man har været oppe hele natten og taget del i byens exceptionelt rige natteliv – de berømte churros sammen med indbyggerne i byen.

Magiske Andalusien

Andalusien er for mange mennesker indbegrebet af spanskhed – hvis man da må formulere det sådan. Det er i Andalusien, man finder flamenco og de mange farverige religiøse fester. Og tyrefægtning. Andalusien har også dejligt vejr – ja, selv om vinteren er her lunt langs kysten.

I Andalusien finder du også Spaniens vigtigste kulturskat og en af verdens mest berømte seværdigheder. Det gamle mauriske bygningskompleks Alhambra. Det er kunst, historie og arkitektur forenet i ét.

Andalusien har i det hele taget en kulturhistorie, der siger spar to til det meste. Katedralen i Sevilla er i særklasse, og Córdobas berømte “Mezquita” – tidligere moske og nu katedral – er et særsyn, du ikke finder nogen andre steder i verden.

Barcelona bobler

Det moderne Spaniens mest livlige og fremadstormende storby er Barcelona. Det er her, det sker. Og sådan har det været i to årtier nu. Og det er egentligt ikke så mærkeligt, for byen er velsignet med en fantastisk placering lige ud til Middelhavet, et glimrende klima og virkelig god mad. Med flere af verdens bedste restauranter i og omkring byen.

Men Barcelona er mere end en moderne og “trendy” by. Det er også en by med dybe historiske rødder og en utrolig arkitektur. Hvad sidstnævnte angår, kender de fleste nok byen for Gaudí, som anses for at være et arkitektonisk geni. Man bygger stadig på hans mesterværk, kirken La Sagrada Familia. Flere af hans enestående huse kan ses i byens centrum, og hans park Güell lidt oppe i byens bakker er altid et besøg værd.

Og så er der naturligvis Las Ramblas og hele den gamle bydel, der også skal opleves. Men glem nu ikke at tage en pause i ny og næ. En sådan kan passende nydes i selskab med et godt glas cava – Barcelonas egne bobler.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Spanien

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere