Spelunca-kløften på Korsika – naturskøn vandretur for hele familien

Gammel bro
Den gamle genoveser-bro, Ponte a Zaglia, i Spelunca-kløften. Foto: Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0

Rejser du til Korsika, vil du kunne opleve en af Middelhavets skønneste naturperler. Langs denne franske øs pragtfulde kystlinje venter dig talrige uimodståelige badestrande og farverige kystbyer, mens du inde i baglandet blandt de forrevne bjerge finder en perlerække af charmerende, rustikke bjerglandsbyer omgivet af duftende fyrreskove og dybe kløfter.

Korsika er da også blevet kendt som et sandt slaraffenland for friluftsentusiaster, der holder af aktive ferier. Mange af dem rejser til Korsika for at vandre på nogle af Europas smukkeste og mest udfordrende langdistancevandrestier såsom GR 20, der går gennem Korsikas midte og byder på utallige spektakulære naturscenerier undervejs. Vil du opleve øens smukke, uberørte landskaber, kan kortere dagsture dog også sagtens gøre det. Den korte vandretur gennem den flotte Spelunca-kløft på øens vestside er således også en helt uforglemmelig og mindre anstrengende oplevelse, hvor hele familien kan være med.

Spelunca
Stien mellem Ota og Evisa er tydelig, men ujævn. Solidt fodtøj og sikre ben er påkrævet. Foto:
Véronique Mergaux
, CC BY-SA 2.0.

Gorges de Spelunca mellem Evisa og Ota

Vestkystens bjergrige bagland står lidt i skyggen af de tillokkende strande og hyggelige kystbyer, men kan du løsrive dig fra det afslappende liv ved kysten, er det bestemt værd at tage på opdagelse heroppe. Ikke mindst fordi du her kan få en forsmag på, hvorfor Korsika er blevet kendt som lidt af et paradis blandt vandretursfolket.

Øens bjergrige, tyndt befolkede indre er måske nok lidt mere ufremkommeligt. Men trods smalle, snørklede bjergveje, hvor farten i sagens natur er lav, er det ikke noget problem at køre i bil ad D84 op til landsbyen Evisa. Herfra kan du starte turen ad den gamle æselsti ned gennem Spelunca-kløften, der er kendt for sine rødlige og til tider næsten lodrette klippevægge, der rejser sig på begge sider af stien. Ruten, der kringler sig ned mod nabolandsbyen Ota, er faktisk en del af den 125 km lange vandrerute Mare e Monti, der af kendere regnes blandt de flotteste på øen.

Selve Spelunca-kløften udgør omkring 2 km af den knap 5 km lange vandretur mellem de to bjerglandsbyer. Hele turen byder på omkring 500 højdemeter, så du kan godt få sved på panden, men med en fornuftig grundkondition kan de fleste være med. Man bestemmer jo selv tempoet. Det kan faktisk anbefales at tage sig god tid og nyde turen, der byder på flotte udsigter og ikke mindst en dejlig ro, hvor eneste lyd ofte er fuglenes kvidren og flodens rislen.

Særligt om sommeren foretrækker de fleste at starte i Evisa for at gå mest nedad. Det er naturligvis også muligt at vandre turen i modsat retning fra Ota, selvom det vil give mere sved på panden. Trænger du til at køle af undervejs, passeres flere fristende, naturlige klippebassiner, hvor du kan sænke de varme fødder ned i det kolde flodvand.

Husk picnickkurven og badetøjet

Rejser du til Korsika med familien, er det oplagt at lave en dagsudflugt til Gorges de Spelunca, hvor I medbringe en picnickurv og eventuelt badetøj. Har I ikke mod på at gå hele turen, kan I eventuelt nøjes med at gå fra Ota til den maleriske Zaglia-bro, der er et smukt sted at nyde frokosten.

Går I hele ruten fra Evisa til Ota, er der et par spisesteder og barer i idylliske Ota, hvor I kan få en tiltrængt forfriskning, inden turen går tilbage. Hvis du ikke vil gå hele vejen tilbage til bilen i Evisa, er det normalt muligt at få hjælp i en af barerne til at hyre en taxi. Det kan anbefales at gå flere sammen om at deles om taxien, da der ikke er megen konkurrence på prisen heroppe. Som det ses ovenfor byder vejen mellem de to landsbyer også på mange flotte udsigter over slugten.

Vandring Korsika
Der er masser af muligheder på Korsika for at holde en aktiv ferie med familien.

Rejser til Korsika

Spelunc-kløften er bare én af mange vandrestier på Korsika, der er perfekte til en dagsudflugt, hvis I trænger til lidt afveksling fra strandlivet. Næsten uanset hvor på øen, I rejser til, vil der således være mulighed for at tage på opdagelse til fods i skønne naturområder.

Rejs til Korsika med Hideaways, hvis du vil bo på håndplukkede hoteller og ferielejligheder, der giver dig det perfekte udgangspunkt for en ferie med både afslapning og spændende udflugter.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere