Stor efterspørgsel på “sikre” europæiske feriemål

Bela Vista Hotel på Algarve
Der er stor efterspørgsel på sikre europæiske rejsemål, såsom Bela Vista Hotel på Algarve

Salget af rejser til før så populære ferielande som Tyrkiet og Egypten er styrtdykket i kølvandet på uroen de seneste år. Turiststrømmen går i stedet mod mere rolige europæiske feriemål, hvor der allerede nu er ved at være rift om de mest attraktive hotelværelser i sommerferien 2018.

Risikabel at vente med bestillingen

Undersøgelser fra turistbranchen viser, at frygten for terror i høj grad påvirker vores rejseadfærd. Tyrkiet, Egypten og Frankrig har således mistet meget af deres tiltrækningskraft, mens de lande vi opfatter som sikre, oplever en stor vækst i besøgstallet med stigende priser til følge.

Mens flyselskaberne forholdsvis hurtigt kan tilpasse sig ændringer i efterspørgslen ved at ændre deres ruter, er det mere vanskeligt for hotellerne i for eksempel Spanien og Portugal at følge med.

Hos rejsebureauet Hideaways, som har specialiseret sig i tilbyde håndplukkede hoteller over hele Sydeuropa, advarer stifter og ejer Marie Kaalund Winther derfor mod, at man venter med at bestille overnatningen til næste års sommerferie i håb om, at prisen falder. Fortsætter tendens fra denne sommer, kan det meget vel være at priserne på hotelværelser i de “sikre” ferielande tværtimod vil stige desto nærmere sommerferien kommer.

Intakt rejselyst giver rift om hoteller

Skiftet i den europæiske turiststrøm mod de ovennævnte lande forventes at fortsætte den kommende sommer. Undersøgelser viser, at mens valget af ferieland påvirkes af terror og politisk uro, gælder det samme kun i mindre grad for vores rejselyst.

Terrorfrygten kan dog være en del af forklaringen på, at de danske sommerhusudlejere i de sidste par år har haft pæn efterspørgsel trods dårligt sommerferievejr.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere