Storbyferie i hjertet af portugisisk kulturarv

Lissabon
Hvad skal du tage med hjem fra en rejse til Portugal?

Trænger du til en lille get-away? Storbyerne Lissabon og Porto er oplagte mål for en hyggelig og oplevelsesrig storbyferie.

Lissabon

I Lissabon forenes summende storbyliv, historisk kulturarv og smukke sandstrande. Start ferien med et besøg i Baixa Pombalina-området, der byder på brede boulevarder og hyggelige caféer. Den hyggelige forstad Belém er også et besøg værd – her kan madelskere glæde smagsløgene med en af stedets berømte Pasteis de Nata, som er små cremefyldte tærter.

I Belém finder man også flere seværdigheder fra UNESCOs Verdensarvsliste. Besøg blandt andet Jerónimos-klostret, der med sin storslåede arkitektur, prægtige hvælvinger og smukke søjler er det ypperste symbol på opdagelsestidens rige periode. Besøg også Belémtårnet – et gammelt fæstningstårn opført i gotisk stil.

Sporvogn 28 på vej forbi Lissabons katedral
Sporvogn 28 på vej forbi Lissabons katedral

Den portugisiske hovedstad byder samtidig på moderne arkitektur og betagende natur – og i Parque das Nações finder man både smukke haver og Europas største oceanarium.

Se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.

Porto

I Portugals ældste region ligger vinbyen Porto, der har en rig og beundringsværdig historie. Byens centrum er også på UNESCOs Verdensarvsliste og byder på flere spartanske og imponerende granitmonumenter. Besøg eksempelvis Sé-katedralen, Palàcio da Bolsa, som huser byens fondsbørs, eller São Francisco-kirken.

Den velbesøgte Ribeira-plads, der har front ud mod Douro-floden, er også populær. Herfra kan man sejle langs floden og opleve byen fra nye, fascinerende vinkler.

Porto
Douro-floden er en uundgåelig del af en storbyferie i Porto

Sejlturen foregår i de traditionelle Rabelo-både, som i gamle dage blev brugt til at transportere vintønder fra vingårdene på Douros bjergskråninger rundt til vinkældrene i byen Vila Nova de Gaia. Turen er i øvrigt en oplagt mulighed for at købe et par flasker af den lokale portvin med hjem.

Se alle rejser til Porto med Escapeaway her.

Shopping

Lissabon og Porto er samtidig populære blandt shoppelystne rejsende. I Lissabon kan man blandt andet gå på shopping-eventyr på den populære gade Avenida de Liberdade, på Chiado-pladsen eller i det luksuriøse kvarter Príncipe Real. Porto byder ligeledes på et væld af shopping-muligheder – og den berømte hovedgade Rua da Santa Catarina er stedet, hvis man søger chikke butikker og luksusmærker.

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere