Fordele ved en strandferie i Galicien

Strand i Galicien
Tag badetøjet med på ferien i Galicien. Foto: Nacho Pintos, CC.

Om sommeren kommer Galiciens lidt mildere klima virkelig til sin ret i forhold til de mere sydligt beliggende, hede områder i Spanien. Her i Nordspanien er der stadig grønt sidst på sommeren og vandet ved Galiciens mange smukke strande er friskt og klart.

Galicien er så dejlig om sommeren og i sensommeren, at spanierne selv rejser til fra andre steder i Spanien. Byernes langs Galiciens kyst er derfor livlige med masser af glade mennesker i sommermånederne.

Galicien om sommeren – travl og rolig

En by som Viveiro har det meste af året et indbyggertal på rundt regnet 15.000, men i sommermånederne tredobles det. Viveiro lever gevaldigt op, og indbyggerne tager godt imod gæsterne.

Det betyder dog ikke, at alle områder i Galicien er overrendte om sommeren; der er både mere afsides liggende strande, hvor du kan bade i fred. En by som Viveiro er et godt udgangspunkt for strandture til de omkringliggende bugter og vige. Find en favorit eller prøv en ny hver dag.

I nærheden af Viveiro er Covas en god strand med meget liv, mens Seiramar er mere rolig og det samme er Sacido. Alle tre strande inden for gå-afstand af hinanden.

Og så har du hele baglandet, hvor du ganske uforstyrret kan nyde den friske bjergluft med udsigt over et smukt, grønt landskab. Det kuperede terræn lægger op til vandreture, og den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compestela går netop igennem disse bjergtagende bakker og dale.

Nyd fiskeretter i verdensklasse

Galicien har også dejlig vin og fantastiske fiskeretter – alt godt fra havet i Galicien er virkelig godt. Galicien er berømt verden over for sine retter med blæksprutter polbo á feira.

Galiciens suppe Caldo gallego er også kendt over det meste af Spanien, ligesom den galisiske kaffelikør er det. Af vine skal nævnes ribeiro og albariño.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere