Studietur til Salerno-provinsen i den italienske region Campania

I oktober var jeg på en studietur til Salerno-provinsen. 5 dage i sol og varme var lige, hvad jeg trængte til efter at have tilbragt de kolde og mørke efterårsmåneder i Danmark. Det var ikke kun ferie, faktisk var programmet fyldt med møder og hotelbesøg, men på vores rejse blev der heldigvis også tid til sightseeing i denne fantastiske provins. Læs med og bliv inspireret til din næste rejse -:)

Kort introduktion til Salerno-provinsen

Salerno er en provins i den italienske region Campania. Provinsen ligger langs den pragtfulde vestkyst syd for Napoli. Den største by hedder Salerno, og andre kendte byer er Amalfi på Amalfikysten, som er en yndet rejsedestination hos Hideaways’ gæster. Studieturen går fra Amalfi by og 146 km ned langs kysten til Palinuro med mange stop på vejen.

Først vil jeg gerne starte med sige WOW. Det er mine tanker, da jeg bliver kørt fra Napoli lufthavn og sætter kursen mod syd. Solen skinner, og varmen er til at starte med en smule overvældende. Havet glimter og vi kører forbi det ene bjerg efter det andet. For et par timer siden var jeg i kulde, regn og blæst – nu er jeg i paradis.

Amalfikysten

Udsigt Amalfikysten

Det er første gang, jeg besøger denne del af Italien og den imponerende Amalfikyst. Nu forstår jeg hvorfor, Amalfikysten er så populær en destination hos Hideaways. Med havet i front, pittoreske farverige huse i midten og bjerge i baggrunden er Amalfi by som taget ud fra et postkort. Små gader slanger sig rundt i byen, hvor der kun lige er levnet plads til at scootere og små Fiat 500 kan passere. Byen er meget turistet, men imens jeg nyder et glas prosecco på torvet, kan jeg sagtens fornemme den karakteristiske italienske stemning. Her skal jeg helt sikkert tilbage!

Hotel La Conca Azurra

Hotel La Conca Azzurra Amalfikysten

Om aftenen besøger jeg La Conca Azurra, som er et af Hideaways hoteller. Jeg er helt solgt! Nu vil jeg ikke gå i detaljer om hotellet, da du kan læse om det på vores hjemmeside, men jeg vil give Marie ret i, at hotellet er lidt af en attraktion i sig selv. Vi bliver vist rundt og slutter vores rundvisning ude på den meget romantiske terrasse med hvide duge, små lyskæder, levende lys, udsigt til middelhavet og den uendelige stjernehimmel over os. Middagen serveres og for første gang i mit liv, kan jeg ikke spise op. Jeg elsker mad, så det er normalt aldrig et problem. Vi får serveret den ene lækre ret efter den anden – 11 retter bliver det til. Jeg griner, da en rejsekammerart fortæller mig efter femte ret, at ”nu starter hovedretterne”. Men det var ikke en joke… Vi får serveret de lækreste fiskeretter, hjemmelavede pastaretter, kødretter, frugt- og ostetallerkner, desserter og som afslutning den lokale citronlikør, limoncello.

Ravello og bøffelfarmen Tenuta Vannulo

Ravello er den næste by vi besøger, og jeg har igen svært ved at få hænderne ned. Byen har den smukkeste beliggenhed højt oppe på en bakketop og byder derfor på en unik udsigt. Ravello er en gammel middelalderby med små brostensgader, fine haver, spektakulære kirker, flotte huse og små pladser. Du kan snildt få et par timer til at gå her, hvis ikke et par dage. Selvom du skal betale et lille indgangsbeløb, så er det et must at besøge Villa Cimbrones have med udsigt over kysten.

Læs også: Amalfikystens tre perler, Ravello, Amalfi og Positano

Længere nede af kysten besøger vi bøffelfarmen Tenuta Vannulo tæt ved Paestum. Det er en fantastisk oplevelse. Her bliver 600 bøfler opvartet i ren dyrevelfærd. I staldene er der bade og massagebørster til bøflerne, som kan slappe af til behagelig musik. Jo bedre bøflerne har det, jo bedre mælk producerer de, og jo bedre produkter kan der laves.

Mozzerella laves med håndkraft, og i dag er det nu også muligt at købe yoghurt og is lavet på bøffelmælk. En utrolig spændende oplevelse med lækre smagsprøver.

Hotel Palazzo Belmonte

Hotel Palazzo Belmonte

I Santa Maria di Castellabate besøger vi Palazzo Belmonte. Et hotel fra det 17 århundrede, ejet af Prins Belmonte. Det er et charmerende hotel i skønne omgivelser, som du nu finder i programmet hos Hideaways Rejser.

Læs om Hotel Palazzo Belmonte

Fridag i Palinuro og besøg på olivenfarm

I Palinuro har vi en halv fridag uden møder og hotelbesøg, og den tilbringer vi på en båd. Vejret er fantastisk, solen skinner og havet glimter. Kysten er utrolig smuk, med små gemte strande og de mest fantastiske grotter. Da vi når den blå grotte i Marina di Camerota, hopper vi i vandet og svømmer ind i grotten. Aldrig før har jeg prøvet noget lignende. Solens skær forvandler det mørke hav til krystalklart blåt vand.

Marina di Camerota

På vej til lufthavnen den sidste dag, kører vi forbi Nicolangelo Marsicanis olivenfarm i Sicilí. Her får vi en introduktion i olivenolie og lækre smagsprøver. Under olivenhøsten er det muligt at komme og være med i hele processen, fra olivenfrugterne plukkes på træerne indtil den færdige olie står klar.

Mit første besøg på Amalfikysten og Salerno-provinsen i Campania er IKKE mit sidste. Den storslående kyststrækning i Italien er skrevet på min 2015-liste over destinationer, jeg skal besøge.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Amalie

Græske specialiteter

Tzatziki, moussaka, souvlaki, stifado, retsina – de fleste har hørt om Grækenlands...
Læs mere