Tag børnene med til Lissabon

sporvogn santa maria cathedral lissabon
Ungerne vil helt sikkert synes det er sjovt med en tur i en af Lissabons gamle sporvogne.

Lissabon rummer noget for enhver smag, og egner sig rigtigt godt til ferie med børn. Byen er tryg og venlig, klimaet er skønt, og det er nemt at bevæge sig rundt til fods.

Udendørs aktiviteter for børn i Lissabon

Hvis det er godt vejr, så tag børnene med rundt i Lissabons parker og og haver. Prøv byens zoologiske have, som blandt andet byder på delfinshows og løvefodring! Ønsker man et tættere blik på dyrene, er der mulighed for at køre rundt i sporvogn i dyrenes habitater.

I Monsanto, Lissabons skov, kan du lade børnene løbe afsted i højt humør, og afprøve gynger, rutsjebaner og andre fornøjelser i Parque dos Indios.

Parque dos Indios siges at være den bedste park for børn i Portugal, og er placeret i smukke omgivelser i Serafina-parken i Monsanto. Der er områder specielt egnet til de helt små, op til fem år, og andre områder, der bedst underholder de seks til tolvårige.

Ud over gynger og rutsjebaner findes der et fyrtårn og en båd blandt parkens attraktioner; der er picnic-områder, og de voksne kan slappe af på esplanaden mens børnene leger.

>> Læs mere: Stor guide til attraktioner og seværdigheder i Lissabon

Lisboa Oceanario
Hele familien kan få lang tid til at gå med at udforske Lissabons oceanarium. Foto: Jose Manuel, CC BY-SA 3.0.

Indendørs aktiviteter for børn i Lissabon

Hvis vejret er lidt overskyet, behøver det langt fra at betyde en dag med kedsomhed for børnene. Lissabon har en lang række museer og biblioteker, der afholder kurser og workshops, som kan holde både børn og voksne beskæftiget. Besøg for eksempel Caluste Gulbenkian-planetariet, hvor børnene kan få alt, hvad hjertet begærer af viden om stjernerne og planterne over os.

“The Pavilion of Knowledge” i Parque das Nações, et stort område dedikeret til oplysning og underholdning, underviser om alt det seneste inden for videnskabelige fremskridt på en speciel børnevenlig måde.

Favoritaktiviteten vil dog uden tvivl være Lissabons oceanarium, også i Parque das Nações, hvor man kan tilbringe en uforglemmelig eftermiddag i selskab med blæksprutter, hajer, kæmpeskildpadder, pingviner og alverdens eksotiske fisk.

Oceanariet er Europas største indendørs akvarium, og rummer 450 forskellige arter. Et hit blandt både børn og voksne.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Lars Henriksen

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere