Tag løbeskoene med til Portugal og deltag i Sintras magiske bjergløb

Pena-paladset
Palacio da Pena i Sintra. Foto: Nicolas Vollmer, Creative Commons.

H.C. Andersen beskrev Sintra som det smukkeste sted i Portugal. Det har du chancen for selv at opleve ved at deltager i trailløbet ‘Sintra Mountain Magic Trail’, der fører dig forbi en perlerække af eventyrlige seværdigheder og spektakulære landskaber.

Portugals mest kendte attraktioner

Den mest besøgte attraktion i Sintra, Palacio National de Sintra, har besøgstal, der giver paladset en placering blandt Portugals mest populære attraktioner. Sammen med byens andre berømte bygningsværker som det farverige palads Palacio da Pena tiltrækker Sintra ikke overraskende hvert år millioner af turister.

Er du på storbyferie i Lissabon, er det UNESCO-fredede Sintra da også et af de mest interessante mål for en dagsudflugt. Togturen hertil fra det Rossio stationen i det centrale Lissabon tager kun omkring 40 minutter. Der er normalt flere afgange i timen fra tidlig morgen til sen aften. Sintra er således ikke længere væk end, at du kan udforske seværdighederne i ro og mag og stadig nå tilbage til hovedstaden inden det bliver for sent.

Sintra Mountain Magic Trail

Besøger du Sintra, er det altid en god ide at have fornuftigt fodtøj på, da man næsten altid ender med at gå meget i det bakkede terræn.

At det netop kombinationen af motion og flotte seværdigheder, du søger på dine ferier? Så bør du rejse til Sintra i slutningen af maj. Her kan du deltage i et af landets smukkeste trailløb ‘Sintra Mountain Magic Trail’, hvor de udfordrende ruter går forbi mange af de mest berømte monumenter og gennem utrolig smuk natur.

Det endelige ruteprogram og tilmeldingen er som regel først klar i løbet af marts. Men normalt er der mulighed for at vælge mellem tre ruter af forskellig længde og sværhedsgrad. Har du rigtig god form og appetit på en svær udfordring, kan du vælge den længste og meget kuperet rute, ‘Ultra Trail’, som sidste år var på 55 km. Her passerer du både Cruz Alta (Sintra-bjergets højeste punkt) og Cabo da Roca helt nede ved kysten (det vestligste punkt på det europæiske fastland). Lidt mere menneskelig er ruten på 23 km, som dog også nok skal give dig sved på panden med mere end 1000 højdemeter. Sidst, men ikke mindst, er der en 12 km rute forbi blandt andet Quinta Regaleira og Palácio Pena, der med en 6 timers tidsgrænse er tilrettelagt for både gående og løbende. Sintra Mountain Magic Trail er således en begivenhed både for hele familien og seriøse motionister.

Tilmeldingen til løbet og flere praktiske informationer kan findes på: sintramountainmagictrail.com

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Mikkel H

5 grunde til at rejse til Portugal om vinteren

Hver sommer tiltrækker Portugals smukke strande feriegæster fra hele verden, mens langt...
Læs mere