Tag på tur blandt heste og slotte i Portugal

Lusitano
Lusitano er en af verdens ældste hesteracer.

Er dine børn vilde med heste? Så skulle du tage dem med på en tur gennem engene i Ribatejo-regionen i Midtportugal, og se de berømte Lusitano heste, tyre og ”campinos” (de traditionelle Ribatejo hyrder), plus et meget specielt slot.

Gårdbesøg i Benavente

I Benavente skal I besøge ”Companhia das Lezírias”, landets største gård. Her kan I se nogle smukke eksemplarer af Lusitano-hestene og børnene kan lege i en Gårdskole, hvor de vil lære mere om dyrene og endda lære at lave brød! For dem som som er meget energiske, er der også mulighed for at prøve kræfter med forskellige former for ekstremsport.

Santarém
Gade i Santarém. Foto: Fulviusbsas, Public Domain.

Nyd udsigten og frokost i Almeirim

I Santarém kan du nyde udsigten fra Portas do Sol over de vidtstrakte enge, og derefter tage videre til Torre das Cabaças for at besøge klokkemuseet. Der kan hele din familie lære mere om historien om uret og måling af tid. Efter besøget er maven måske begyndt at rumle lidt, og I kan så passende lægge vejen forbi Almeirim og smage på den berømte “sopa da pedra” (stensuppe). Slut dagen af på det smukke museum ”Casa-Museu dos Patudos” i Alpiarça.

Hestemarked og naturreservat

På andendagen gør I et stop i Golegã, en by med lange stolte hestesportstraditioner, som afholder et berømt hestemarked hver november. Sørg for at besøge byens Igreja Matriz (sognekirke) med dens smukke Manueline indgangsdør, og tag derefter hele familien med til Paul do Boquilobo naturreservatet. Det er et vigtigt internationalt vådområde, som besøge af mange forskellige trækfugle.

Almourol
Almourol-slottet er som taget ud af et eventyr. Foto: isogood, CC BY-SA 2.0.

Lad fantasien få frit spil i Almourol slottet

Efter alle disse heste og “campinos”, kan du tage børnene med hen og se et af de mest usædvanlige slotte i Portugal. Placeret på en ø midt i floden Targus, er Almourol slottet hjem for mange legender og myter omkring tempelriddernes eventyr, som helt sikkert vil fange familiens yngre medlemmers fantasi. Afslut dagen i Tomar, hvor I besøger et andet tempelridder slot og Convento de Cristo – klostret som var hovedkvarter for disse religiøse riddere og munke.

Find rejser til Midtportugal med Escapeaway.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere