Tag til vinfestival på Madeira

Vindruer Madeira
Kom tæt på vinhøsten på Madeira.

I forbindelse med vinhøsten i sensommeren afholdes der hver år på Madeira en vinfestival, som er en unik chance for at opleve øens traditionelle vinproduktion. Festivalen giver således ikke blot mulighed for at lære om Madeiras vine, men er også en chance for selv at prøve kræfter med vinfremstilling.

Festa do Vino Madeira

Vinfestivalen på Madeira har rødder tilbage til før Madeira for alvor blev et populært rejsemål og har stadig stor opbakning fra det lokale samfund.

I hovedbyen Funchal foregår vinfestivalen i områderne omkring katedralen Da Se og teateret Balthazar Dias. I centrum vil der være utallige små boder, hvor du kan smage vine fra Madeira, samt forskellige lokale delikatesser. Højdepunkterne i løbet af festivalen er for mange dog muligheden for at komme tæt på vinhøsten i Câmara de Lobos, hvor festivaldeltagerne kan se og prøve kræfter med vinplukning. Der er også altid stor begejstring, når saften fra druerne på traditionel vis skal trampes ud.

Vinen på Madeira

Madeira-vinen findes på øen af samme navn og produceres på de bjergrige skråninger på den frodige atlanterhavs-ø. Vinmarkerne ligger op til 600 meter over havet, hvor de mest benyttede druesorter er Malmsey, Bual, Verdelho, Sercial og Tinta Negra Mole. Den tørreste drue er Sercial og modsat er den mest frugtrige Malmsey-druen, der især produceres på de lavere beliggende vinmarker – især omkring São João på nordkysten og Jardim do Mar på den sydlige del af kysten.

Alle druerne plukkes med håndkræft på de stejle skråninger rundt omkring på øen, hvorefter vindruerne transporteres til vingårde eller ”adegas” hvor produktionen og fremstillingen finder sted.

Vin og meget mere

Samtidigt med de mange begivenheder i og omkring vinmarkerne, er der blandt andet i Funchal også en masse liv med folkemusik og dans – særligt omkring Avenida Arriaga. Her vil også være stande med andre gastronomiske delikatesser, som komplementerer Madeiras vinproduktion.

Sideløbende med vinfestivalen afholdes ofte European Folklore Week i Jardim Municipal do Funchal, hvor du kan se forskellige folkedanse og høre folkemusik fremført af grupper, som er kommet hertil fra nær og fjern.

Du kan finde det fulde program for årets vinfestival på den officielle hjemmeside.

Vindruer
Madeiras vindruer håndplukkes.

Rejser til Madeira

Skal din næste ferie være fyldt med spændende gastronomiske oplevelser? Så er Madeira det oplagte rejsemål. Udover vinfestivalen og de andre kulinariske begivenheder i løbet af året er her utallige spændende seværdigheder og smuk natur.

Læs mere om rejser til Madeira

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere