Terrorangreb ændrer vores rejsemønster – kortvarigt

Tyrkiet
Tyrkiet er én af de destinationer, der er ramt af frygten for terror og politisk uro

Danskernes rejsemønster har i år ændret sig markant i forhold til tidligere. Vores rejselyst er intakt, men politisk uro og terrorangreb får os til at fravælge nogle rejsemål til fordel for andre. Terrorfrygten er dog ofte kortvarig.

Tyrkiets turister finder andre rejsemål

I kølvandet på uro og terror i blandt andet Egypten og Tyrkiet har rejsebureauerne haft travlt med at skaffe nye pladser på andre rejsemål, som danskerne opfatter som sikre.

Efter de seneste terrorangreb i Istanbul og Ankara melder flere danske rejsebureauer for eksempel om faldende bestillinger til Tyrkiet.

Til DR Nyheder fortæller direktør Jørgen Fast fra Sun Tours, at de har solgt 21 procent færre rejser til Tyrkiet sammenlignet med sidste år. Hos Star Tour sender man denne sommer ligeledes flere danske ferierejsende end normalt til græske øer samt Mallorca, Gran Canaria, Kroatien, Bulgarien, Ibiza og Cypern.

I Grækenland, hvor turismeindtægter er tiltrængt, forventer turismeforeningen, Greek Tourism Confederation, da også, at mange af Tyrkiets turister kommer dertil på årets ferie i stedet. Man forventer således en million flere turister på grund af uroen i Tyrkiet.

Naturkatastrofer værre end terror

Terrorfrygt i Tyrkiet og andre steder kan påvirke vores valg af rejsemål markant. Men ifølge den internationale turistorganisation World Travel and Tourism Council (WTTC), som følger udviklingen i turistindustrien i hele verden, påvirkes turismen generelt kun kortvarigt af terrorangreb, hvis det vel og mærke er en engangsbegivenhed.

Paris oplevede efter angrebene i november et fald i reserveringerne på 27 procent den efterfølgende uge, mens hotelindtægterne fald med 40 procent i december sammenlignet med det foregående år. WTTC forventer dog, at antallet af turister i Paris at være tilbage på det normale niveau efter 3 til 6 måneder.

Til The Telegraph siger en talsmand fra WTTC, at det samme mønster forventes at gøre sig gældende for Bruxelles. Turistorganisationen har således tidligere undersøgt effekten af forskellige typer kriser på turismen, herunder terror.

I forhold til blandt andet sygdomsudbrud, naturkatastrofer og politisk uro har enkeltstående terrorangreb ifølge WTTC den mindste effekt på turismen. Ifølge WTTC tager det gennemsnitligt 13 måneder fra et angreb indtil besøgstallene er vendt tilbage til det normale, mens skader på infrastrukturen efter en stor naturkatastrofe kan hæmme turismen betydeligt længere.

Gentagelser ødelæggende for turismen

Istanbul, som netop er blevet kåret til et af verdens bedste rejsemål af rejsehjemmesiden TripAdvisor, må nok forvente et kraftigt fald i antallet af turister den kommende tid.

I forhold til at igen at blive et attraktivt rejsemål er det for de Tyrkiske storbyer desuden et problem, at der har været gentagende episoder. På samme vis kan det forudses, at forsat uro i Egypten vil lægge en kraftig dæmper på landets turistbranche.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere