Tips til 5 unikke oplevelser på Madeira

Funchal Mercado dos Lavradores
Mercado dos Lavradoresi Funchal.

En rejse til Madeira byder på et overflødighedshorn af nye indtryk med alt fra betagende udsigter til spændende kulinariske oplevelser. Her får du mit bud på 5 unikke oplevelser på den portugisiske blomsterø.

Mercado dos Lavradores

Selv hvis du ikke har planer om at lave din egen mad i ferien, bør du besøge Mercado dos Lavradores (arbejdernes marked) i Funchal. De mange stande med frugter, grøntsager, krydderier og frisk fisk er en sand fryd for sanserne. Her bliver det klart for dig, hvorfor de kulinariske oplevelser er et af højdepunkterne på en rejse til Madeira.

Køb eventuelt et lille udvalg af de lækre, eksotiske frugter til at tage med. Madeira er for eksempel berømt for sine små bananer, der smager sødere end de almindelige store bananer. Går du videre herfra op til Funchals berømte botaniske have, kan du nyde frugten som en lille belønning, mens du betragter den flotte udsigt.

Markedet har åbent alle dage undtagen søndag. Der er åbent fra kl. 6 til 18 i hverdagene og til kl. 14 om lørdagen. Det kan være en fordel at komme tidligt og eventuelt om fredagen, hvor der er flest sælgere.

Madeira svævebane
Udsigt over Funchal fra svævebanen. Foto: Banja-Frans Mulder, CC BY 3.0.

Op med svævebane, ned med slæde

Trænger du til at skåne benene, er en tur med svævebanen fra havnepromenaden op til den tropiske have Monte Palace oplagt. Selv hvis du ikke ønsker at besøge haven, er udsigten fra svævebanen turen værd.

Når du skal ned igen efter at have nydt panoramaudsigten over byen, har du en chance for at få lidt sus i mave. Tager du turen med de berømte kurveslæder, “Carro de cesto”, styrer to mand, “Carreiros”, dig sikkert ned gennem de snoede gader i fuld fart. Det lyder måske umiddelbart som en rigtig turistfælde, men det er dog svært ikke at more sig højlydt.

Svømmetur i de naturskabte klippebassiner

Kører du en tur mod nord, kan du i Porto Moniz på Madeiras nordvestlige kyst få dig en unik badeoplevelse. Her findes naturskabte bassiner i lavaklipperne, hvor du kan bade og slappe af i krystalklart havvand. Det er også oplagt for børn og andre, som ønsker lidt beskyttelse mod det åbne havs bølger og strømme.

Læs mere om klippebassinerne på Madeira

Pico do Arieiro
Pico do Arieiro. Foto: Colin Gregory, CC BY 2.0.

Udsigten fra Pico do Arieiro

Landskabet på Madeira er rigt på fantastiske bjerge med dybe dale og høje tinder. Der er næsten overalt på øen talrige muligheder for at nyde de spektakulære landskaber fra velvalgte udsigtspunkter (miradouros).

Det er svært at fremhæve blot ét enkelt udsigtspunkt som det bedste, men Pico do Arieiro er uden tvivl et af de mest populære. Det skyldes nok til dels nærheden til Funchal, og at man både kan køre og gå hertil. Men udsigten fra Madeiras næsthøjeste udsigtspunkt (1818 meter) er dog ikke desto mindre enestående.

Der er mulighed for at tage på en længere vandretur herfra til Pico Ruivo, Madeiras højeste bjerg, som naturligvis også byder på spektakulære udsigter. Du kan dog også blot gå mindre ture i området omkring Pico do Arieiro og eventuelt slutte af med en forfriskning på restauranten.

Levadavandring

Når man taler om oplevelser i naturen på Madeira, er det ikke til at komme uden om øens gamle, unikke vandingssystem: Levadaerne.

Levadavandring er med god grund en af de mest populære friluftsaktiviteter på Madeira, som dyrkes af både besøgende og de lokale. I øens bjerge og dale findes mere end 200 levadaer, som tilsammen strækker sig over 3.000 kilometer gennem nogle af de smukkeste landskaber og natur på Madeira.

Find mere information om levadavandringer på Madeira

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Billigere at rejse til Storbritannien efter Brexit

I kølvandet på Brexit er pundets værdi faldet markant, hvilket er en...
Læs mere