Træt af det danske sommervejr? Tips til din næste sommerferie

Rovinj i Kroatien
Rovinj i Kroatien er ét af de rejsemål, som er blevet populære blandt danskerne de sidste år

For mange danskere er det blevet nærmest en fast tradition at tage en uge eller to sydpå i sommerferien. Så man er sikker på at få noget sol og varme, inden man skal tilbage på arbejdet og slide igen.

Den upålidelige danske sommer har gennem tiden tvunget danskerne til at genopfinde sig selv som turister på solsikre rejsemål – oftest i den sydlige del af Europa.

Varmen og solen skal på ferien helst kunne suppleres med en dukkert, så derfor ligger stort set alle solferier på eller i nærheden af kyster. Det gør naturligt nok også øer i Middelhavet til efterspurgte feriesteder.

Siden 60’erne har for eksempel Mallorca været en favorit blandt danskerne. En overgang opstod der nærmest en hel kultur omkring danske turister på øen – inklusive grisefester og andet godt.

Her spillede den legendariske Simon Spies en stor rolle.

Nye muligheder i øst

Med tiden er vi dog begyndt at sprede os lidt mere ud over det sydlige Europa. Hele vejen fra Portugal i vest til Balkan-landene og Grækenland i øst – og så småt videre over mod Østen langs Tyrkiets kyster.

Da Muren faldt, opstod der pludselig masser af muligheder for prisbillig solferie i den tidligere Østblok. Først fremme var nok Bulgarien med de lækre feriesteder langs Sortehavet.

Et stort plus, som mange unge har nydt glæde af, er de lavere priser på mad og drikke, som man stadig finder i for eksempel Bulgarien. Og da i særdeleshed ,hvis man tager lidt væk fra de allermest overrendte områder.

Også et land som Kroatien har en fantastisk smuk kyststrækning med flere smukke, historiske byer som Split med gamle ruiner og en moderne puls i nattelivet, og selvfølgelig Dubrovnik – en af Europas smukkeste kystbyer.

Grækenland er altid et godt bud, selvom det lige nu er lidt svært at forudsige, hvordan den økonomiske situation i landet udvikler sig i de kommende år. Grækenland har både den gode, sunde mad og del solrige øer – samt måske Europas væsentligste ældre kulturhistorie i hovedstaden Athen.

Gamle muligheder mod vest

Også i den modsatte ende af Europa har Danmark fået øjnene op for nye muligheder. Portugal er et meget populært rejsemål – og med god grund. Lissabon er en af verdens mest charmerende hovedstæder, og langs landets kyster er der både muligheder for solbadning og surfing i verdensklasse.

Både Portugal og Spanien har øer i området sydvest for Europa og vest for Afrikas kyst. Azorerne, Madeira, De Canariske øer – alle fremragende bud på god og solid solferie med muligheden for en frisk dukkert.

Portugals sydlige kyst omkring Faro har i et halvt århundrede skabt sig et trofast feriepublikum blandt englændere, men også dette område er kommet på danskernes radar de senere år.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere