To Rome With Love

To Rome with love
Woody Allen har med ’To Rome With Love’ instrueret en veloplagt romantisk komedie krydret med skarpe satiriske kommentarer til menneskets evige søgen efter noget andet med Rom som ramme

Har du lyst til at få lidt inspiration til din ferie i Rom?

Så kunne du f.eks. spendere lidt af en søndag eftermiddag på at se eller gense Woody Allens magisk-realistiske film “To Rome With Love” (fra 2012), hvor Allen har valgt at lade Rom danne geografisk bagtæppe for en kalejdoskopisk fortælling om en flok mennesker, der på hver sin måde kastes ud i uforudsigelige situationer, der ændrer deres liv for evigt.

To Rome with love
Rom danner geografisk bagtæppe for en kalejdoskopisk fortælling om en flok mennesker, der på hver sin måde kastes ud i uforudsigelige situationer, der ændrer deres liv for evigt.

Uforudsete udfordringer

I filmen forelsker den unge amerikanske studine Hayley sig hovedkulds i den smukke Michelangelo og det så voldsomt, at det unge par vil giftes med det samme. Men da forældrene mødes, opstår der uforudsete udfordringer. Leopoldo er en helt igennem gennemsnitlig mand, der en dag vågner op som Italiens største berømthed uden helt at vide hvorfor. Samtidig ankommer Antonio til Rom med sin smukke kone, Milly, som han håber at kunne imponere sin familie med. Men da parret tilbringer en enkelt dag hver for sig, åbner der sig nye romantiske døre for dem begge.

Veloplagt romantisk komdie

Woody Allen har med “To Rome With Love” instrueret en veloplagt romantisk komedie krydret med skarpe satiriske kommentarer til menneskets evige søgen efter noget andet – i rammer, som Den Evige Stad på elegant og fortryllende vis fylder ud. Besætningen er stjernebesat og tæller bl.a. Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni og Woody Allen selv.

Er du interesseret i flere kulturelle tips til din ferie i Italien?

Så kan du f.eks. læse vores populære artikel om de to italienske film “Respiro” og “La Sconosciuta” her. Du kan også læse om Helge Kamps bog om spisesteder i Rom i samme artikel. Hvis du er på udkig efter tips til italienske bøger på dansk, du kan tage med på ferien, eller bruge som inspiration, inden du rejser afsted, kan du f.eks. læse vores artikel om tre bogtips til din ferie her.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere