To af verdens smukkeste gader ligger i Portugal

Cais da Ribeira
Cais da Ribeira i Porto. Foto-kredit: Frédérique Voisin-Demery. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Rua Augusta i Lissabon og Cais da Ribeira i Porto hører til blandt verdens smukkeste gader, som du bør besøge mindst en gang i dit liv. De to portugisiske gader nævnes ofte i selskab med andre berømte gader såsom Ramblaen i Barcelona og Grand Canal i Venedig.

Smukke og populære gader i Portugal

Cais da Ribeira, som i 1996 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, ligger ned til vandet i hjertet af Porto. Det er uden tvivl et af de smukkeste steder i byen med en unik atmosfære af gamle bygninger og smalle gyder. Området kommer især til live i aftentimerne, hvor der med et væld af charmerende caféer, barer og restauranter er rig mulighed for at nyde en aften i smukke omgivelser. Der ligger desuden flere hoteller i området, som er det oplagte valg for par på en romantisk storbyferie i Porto.

Rua Augusta
Rua Augusta i Lissabon. Foto-kredit: amaianos. Oploadet under licensen CC BY 2.0

I Lissabon er det især de smukke fliser og brolægningen, som gør en slentretur på Rua Augusta til en særlig oplevelse. Gågaden med de mange butikker og fortovscaféer munder i den ene ende ud i Praça do Comércio gennem triumfbuen Arco da Rua Augusta. Den smukke triumfbue byder på smukke udsigter over byen.

360o udsigt over Lissabon

Lissabon har fået en ny kulturel attraktion. Den smukke triumfbue, Arco da Rua Augusta, ved indgangen til Lissabons mest elegante indkøbsgade er således efter en gennemgribende renovering endelig åbnet op for publikum. I “Sala do Relogio” inde i det imponerende bygningsværk fortælles triumfbuens historie lige fra den første sten blev lagt efter det store jordskælv i 1755 til den stod færdig i 1875. Men derudover byder Arco da Rua Augusta på en enestående panoramisk udsigt over Lissabon.

Fra Rua Augusta-siden kan du således tage en elevator op til udsigtsplatformen på toppen, hvorfra du blandt andet kan nyde udsigter over den store, smukke åbne plads, Praça do Comércio, forretningskvarteret Baixa og Sé katedralen.

På triumfbuens øverste niveau kan du desuden beundre Célestin Anatole Calmels’ skulpturer som repræsenterer ære, genialitet og heltmod. Længere nede kan du se skulpturer af forskellige portugisiske historieske personligheder såsom Vasco da Gama skabt af Vítor Bastos.

Oplev Portugal på en storbyferie

Både Porto og hovedstaden Lissabon er oplagte mål for en storbyferie i Portugal. Udover de mange seværdigheder og stemningen i byen byder rejser til både Porto og Lissabon på masser af spændende udflugter til de omkringliggende områder.

Du kan se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.
Du kan se alle rejser til Porto med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere