Tre af de smukkeste rejsemål med verdensarv

Akropolis
Akropolis er en af de tre verdensarvs-seværdigheder, som du bliver anbefalet at opleve

Hvis du skulle holde en årelang ferie, hvor dit mål var at besøge alle de steder på kloden, der står på UNESCO’s verdensarvsliste, ville det blive en dyr fornøjelse. Men mindre kan også gøre det. Her kan du læse tre håndplukkede eksempler på nogle af de mest imponerende og uforglemmelige steder på UNESCO’s liste. Måske skal din næste ferie indeholde et besøg på et af stederne?

Akropolis, Grækenland

Dette ældgamle fort er én af de største arkitektoniske og historiske oplevelser, man kan få i Grækenland. Det siger, som mange af os ved, ikke så lidt.

Akropolis, der blev bygget i det femte århundrede før Kristus, og de monumenter, strukturen består af, er universelle symboler på den klassiske verdens ånd og på den europæiske civilisations vugge. Der er mange bygninger i Akropolis med stor historisk og arkitektonisk betydning, hvor Parthenon – den kendte rektangulære struktur med søjler hele vejen rundt – er den vigtigste og mest berømte.

Hvis man vil opleve et eksempel på, at natur og arkitektur er i perfekt harmoni med hinanden, må man ikke gå glip af Akropolis. Fortet rejser sig på klipperne over Athen på en så naturlig måde som var det vokset ud af dem. Et imponerende syn.

Læs mere om rejser til Grækenland her.

Angkor, Cambodia

Cambodia er måske ikke det første sted, de fleste danskere overvejer at tage på ferie. Men holder man for eksempel en lidt længere ferie i Thailand, kan det fint kombineres med et par dage i det smukke naboland Cambodia. Her er den absolut største attraktion de eventyrlige templer i junglen, i den flere tusinde år gamle ruin-by Angkor.

Templerne ligger ca. 20 minutter i “tuk-tuk” fra den hyggelige by Siem Reap. De blev – som en sjov detalje – (endnu mere) verdenskendte, da de figurerede i den store Hollywood-produktion “Tomb Raider” med Angelina Jolie som action-heltinden Lara Croft.

Angkor betyder “hellig by” på Khmer, og der er over tusind hellige templer i Angkor, midt i et væld af eksotiske træer og befolket af fugle og aber. Det smukkeste er hovedtemplet Angkor Wat, som siges at være verdens største religiøse monument.

Angkor er en magisk oplevelse.

Valletta, Malta

Valletta er hovedstaden i det lille, venlige Middelhavsland, Malta, og er den mest sydligt beliggende hovedstad i EU ud over Nicosia (Cypern). Den rummer mange usædvanligt velholdte bygninger helt tilbage fra det 16. århundrede, og er især kendt for sine storslåede eksempler på baroktidens arkitektur.

En by af helt unik skønhed, hvis inspirerende udseende og kultur bærer præg af dens omskiftlige og multikulturelle historie. Byen er skiftevis blevet styret af fønikerne, kathaginienserne, grækerne, romerne, byzantinerne, araberne og de hellige riddere af Johanitterordenen.

Ordenen var en af de store ridderordner fra de kristne korstog, men blev grundlagt allerede inden det første korstog. Johanitter-riddernes opgave var blandt andet at hellige sig beskyttelse af pilgrimme til Det Hellige Land og pleje de pilgrimme, der blev syge.

Johanitterordenen blev kendt som malteserordenen, da den blev fravristet Rhodos og i stedet fik Malta af den tyske kejser.

Malta er et af de mange Middelhavslande, hvor en solferie med lethed kan kombineres med store kulturelle oplevelser.

Læs mere om rejser til Malta her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere