Tre seværdigheder, du ikke bør gå glip på din rejse til Alsace

Alsace
Alsace har meget at byde på; men hvilke tre seværdigheder bør du ikke gå glip af?

Den historiske region Alsace – beliggende i den nordøstlige del af Frankrig og siden 2016 en del af den administrative region Grand Est – har længe været en af de mest populære regioner i den nordlige del af Frankrig blandt danske rejsende.

Med sin smukke natur, sine rige gastronomiske traditioner, herunder de mange berømte Alsace-vine, sine farverige bindingsværkshuse og sine storslåede slotte og katedraler har Alsace-regionen noget for enhver smag.

Men hvilke seværdigheder, bør du opleve, når du er på rejse i Alsace? Her kommer tre bud.

Château du Haut-Kœnigsbourg

Alsace er som sagt kendt for sine storslåede slotte – og Château du Haut-Kœnigsbourg, beliggende i kommunen Orschwiller i Bas-Rhin-departementet i den østlige del af Grand Est – er ikke bare ét af de mest kendte slotte i Alsace, men også det største slot i regionen.

Slottet, der blev opført af en schweizisk adelsfamilie i det 12. århundrede, er også en del af den berømte vinrute i Alsace – Route des Vins d’Alsace – og besøges hvert år af mere end en halv million gæster.

Château du Haut-Kœnigsbourg
Château du Haut-Kœnigsbourgs set fra dets smukke mure. Foto-kredit: Naval S. Oploadet under licensen CC BY 2.0.

På grund af dets strategiske beliggenhed på en klippe med udsigt over Den Øvre Rhinens sletter har det hyppigt skiftet hænder mellem forskellige magthavere gennem historien, indtil det i trediveårs-krigen undergik den skæbne at blive afbrændt af svenske tropper og som følge deraf lå hen som ruin i de følgende næsten tre hundrede år, inden det i begyndelsen af det tyvende århundrede blev genopbygget på vegne af den tyske kejser Wilhelm II.

Siden 1993 har det været klassificeret som et historisk monument af det franske kulturministerium.

Strasbourg katedral

En anden af Alsaces varemærker er regionens mange historisk unikke katedraler. Strasbourg-katedralen – eller på fransk Cathedrale Notre-Dame de Strasbourg – regnes for at være blandt de fineste eksempler på sengotisk arkitektur i Frankrig på trods af kirkebygningens mange romanske træk.

Katedralens højde fornemmes først for alvor, når man står ved dens fod. Foto-kredit: TeaMeister. Oploadet under licensen CC BY 2.0.

Den 142 meter høje kirke, der af den berømte franske forfatter Victor Hugo blev kaldt for “et gigantisk, delikat vidunder”, var verdens højeste bygning fra 1647 til 1874, hvorefter den blev overgået af Skt. Nikolais Kirke i Hamburg. I dag er det den sjette-højeste kirke i verden og den højeste eksisterende bygning, der er blevet bygget i middelalderen.

Faktisk er katedralen så imposant, at den kan ses så langt væk fra som Vogeserne-bjergene og Schwarzwald på den anden side af Rhinen.

Parc du Petit Prince

Måske har du også, som mange andre danskere, har fået læst op af Antoine de Saint – Exupérys berømte fortælling om Den lille prins i din barndom? Hvis det er tilfældet, kan det genopfriske gode barndomsminder med et besøg i byen Ungersheim i departementet Haut-Rhin i den østlige del af Grand Est, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse i tema-parken af samme navn. Parc du Petit Prince åbnede for omkring 5 år siden – i 2014 – og har allerede nu 36 attraktioner og mere end 200.000 gæster om året.

Parc du Petit Prince
Parc du Petit Prince byder på attraktioner for både børn og voksne. Foto-kredit: Birte Fritsch. Oploadet under licensen CC BY 2.0.

Parken byder på forskellige spændende shows og attraktioner, der alle er inspireret af fortællingen om Den lille prins og som fokuserer på tre temaer: Luftfart og astronomi, rejse fra planet til planet og mødet med dyr og natur. Foruden de forskellige shows og aktiviteter, der har Den lille prins som omdrejningspunkt, rummer parken også dyreparker, haver og en række forlystelses-attraktioner, herunder to ballon captifer (fastspændte luftballoner), rutschebaner, karuseller, en trampolinpark, en flysimulator og en 4D-biograf.

Du kan læse mere om parken, herunder dens aktuelle åbingstider, præcise beliggenhed og billet-priser, på dens officielle hjemmeside her.

Rejser til Alsace

Hideaways arrangerer rejser til Alsace med fokus på personligt udvalgte hoteller og ferieboliger. Se alle de udvalgte hoteller og ferieboliger i Alsace her.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere