Tre seværdigheder, du ikke bør gå glip af på din rejse til Provence

Abbaye Notre-Dame de Sénanque
Abbaye Notre-Dame de Sénanque er én af Provences mange smukke seværdigheder. Foto-kredit: momo. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Provence – beliggende i den sydøstlige del af Frankrig og i dag en del af den administrative region Provence-Alpes-Côte d’Azur – har længe været en af de mest populære regioner i Frankrig blandt danske rejsende.

Med sin smukke og vilde natur, sine mange solskinstimer, sine tusindårige hulemalerier, sine store kulturelle seværdigheder, sine rige gastronomiske traditioner og ikke mindst det særlige provencalske lys, som har tiltrukket mange kunstnere inden for især malerkunsten (såsom Cézanne og Van Gogh), har Provence noget for enhver smag.

Men hvilke seværdigheder, bør du opleve, når du er på rejse i Provence? Her kommer tre bud.

Gorges du Verdon

Den 25 kilometer lange og op til 700 meter dybe kløft, Gorges du Verdon, beliggende i Alpes-de-Haute departementet, er blevet kendt som Europas smukkeste og mest spektakulære grand canyon og tiltrækker hvert år tusinder af mennesker fra hele kontinentet, der enten har mulighed for at køre rundt om den i bil, ro på kajak i Verdon-floden eller klatre på dens flere hundrede meter høje kalkstensvægge.

Gorges du Verdon
Gorges du Verdon. Foto-kredit: Paolo Bertinetto. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0.

Gorges du Verdon, der er blevet beskrevet som verdens andenstørste canyon (efter Grand Canyon i Arizona, USA), er blevet skabt af floden Verdon, som også har givet navn til den, og som udløber i den kunstige sø Sainte-Croix-du-Verdon.

Blandt kløftens mest berømte og smukkeste vandreruter er Le sentier de Martel, Le sentier de l’Imbut, Le sentier du Bastidon og Le belvédère de Rancoumas par le pont de Tusset. En særlig plads har kløften dog i hjertet på klatrere fra hele verden med dens mere end 1500 forskellige klatreruter, der ligger i højden fra 20 meter til 400 meter

Læs mere om Gorges du Verdon her.

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Tæt på landsbyen Gordes i Vauclause-departementet i den vestlige del af Provence-Alpes-Côte d’Azur har du mulighed for at opleve ét af Provences maleriske og historiske vartegn; det mere end 940 år gamle cistercienser-kloster Abbaye Notre-Dame de Sénanque med dets karakteristiske lavendel-marker, der dyrkes af klostrets munke.

Klostret, der er opkaldt efter kilden Fontaine de Vaucluse og rummer fine eksempler på romansk arkitektur, nåede sit største omfang i 1200- og 1300-tallet, hvor det blandt andet besad syv godser, fire møller og store landområder i Provence.

Abbaye Notre Dame de Sénanque
Abbaye Notre Dame de Sénanque. Foto-kredit: Andrew Lawson. Oploadet under licensen CC BY 2.0.

Idag lever munkene blandt andet af dyrkning af lavendel-markerne og af biavl. Enkelte besøgende får ved ansøgning lov til at bo på klostret i kortere perioder som åndeligt refugium.

Arles

Arles, beliggende ved Rhônedeltaets begyndelse i Bouches-du-Rhône departementet i den sydvestlige del af regionen, bliver ofte kaldt for “Galliens lille Rom” på grund af byens mange enestående romerske levn, som sammen med de romanske bygningsværker og monumenter har sat byen på UNESCO´s liste over verdensarv siden 1981.

Blandt byens store attraktioner er det romerske amfiteater fra 90 e.Kr., der idag bruges til koncerter, tyrefægtninger og teaterforestillinger; Alyscamps, et romersk nekropolis, som var af den antikke verdens mest berømte nekropolis´er; og den tyve meter høje romerske obelisk fra det 4 århundrede e.Kr., stående på Place de la République, foran rådhuset.

Arles
Arles set fra byens arena. Foto-kredit: decar66. Oploadet under licensen CC BY 2.0.

Arles er også kendt for at være den by, hvor den store hollandske maler Vincent Van Gogh boede mellem 1888 og 1889, og hvor han skabte mere end 300 malerier og tegninger, heraf nogle af hans mest kendte malerier, såsom “Høst i Provence”.

Rejser til Provence

Hideaways arrangerer rejser til Provence med fokus på personligt udvalgte hoteller og ferieboliger. Se alle de udvalgte hoteller og ferieboliger i Provence her.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere