Trevi i Umbrien er detox for sjælen

Trevi Umbrien
Smukke Trevi i Umbrien. Foto: Steven dosRemedios. CC BY-ND 2.0

A Magazine har været med Hideaways Rejser i Umbrien, og nedenstående artikel er bragt i magasinets januar udgave. Vi syndes dog ikke du skulle gå glip af den hvis du ikke lige nåede at læse blandet.

Tekst og foto: Anja Jensen og Camilla Lærke Mors

I samarbejde med Hideaways oplevede vi det ægte Italien med dyrebare trøfler, dybe vine, unikke overnatningsmuligheder og et landskab, der kan få ethvert storbyhjerte til at falde til ro.

Facaden er fint hvidpudset med balkon, store vinduer og en meget tung og smukt udskåren trædør. Foran er en lille solbeskinnet plads med buskbom, borde og stole. Endelig er vi nået frem til destinationen for vores tur: Fire dage på det firestjernede hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi. Ikke Trevi-fontænen i Rom, men den mest charmerende italienske bjergby i regionen Umbrien, der bl.a. grænser op til Toscana. Sidstnævnte er jo der mange som rejser til, når drømmen om norditalienske landskaber, god mad og vine skal indfries. Men vil man gerne prøve noget nyt, så har Umbrien ifølge det danske rejseselskab Hideaways, der er ekspert i et finde små, unikke ’hemmelige’ perler, alt dét, uden at være overrendt af turister.

Bjergbyen Trevi

Magasinets udsendte – de inkarnerede livsnydere redaktør Anja Jensen og journalist Camilla Lærke Mors – syntes i al fald, at Trevi i Umbrien lød som det oplagte sted at glemme alt om tidens gluten-fobier.
Men først skal man dertil… Vi siger det bare. Husk en god GPS! Og alternative vejvisningsmuligheder som et godt gammeldags kort og print fra Google Maps. De 172 kilometer fra Roms lufthavn Fiumincino til Trevi bør kun tage omkring to timer. Vores lejede bil var der intet i vejen med, men det tog en hel del mere tid at finde de rette afkørsler, og når man endelig er næsten i mål, så kan det for uerfarne synes som et mylder af små gader op ad en stejl bjergskråning for at komme op til hotellet i Trevi.

Udsigt over Trevi i Umbrien

Middelalderlig charme

Antica Dimora alla Rocca skulle dog hurtigt vise sig at være behjælpelig med stort set alt. Det er vist ikke første gang, at den ene af stedets indehavere – Roberto – må ud i sin egen bil, så vi i samlet trop kan komme sikkert frem. Vi sætter bilen i byens parkeringskælder. Den er åben for alle, og nok det mest moderne vi får at se i denne lille by, der er så middelalderlig, som noget kan være. Tænk på hemmelighedsfulde ordner i Da Vinci-bestsellerne. Uden den mindste smule forfald. Trevi med sine 700 indbyggere er nemlig en rig by. Her er stolte traditioner for produktion af olivenolie, vin, cashmere og trøfler. Alt sammen noget man som rejsende kan stifte bekendtskab med. Men først skal vi indlogeres på vores hotel.

Antica Dimora alla Rocca et unikt hotel

Vores værelse er en stor suite, ikke mindst i højden. Som et herskabeligt slotslignende værelse med et originalt, smukt malet, gammelt loft. Hotellet ejes af tre driftige, yngre italienere – Roberto Vinturini, Valentina Braruzi og Marco Morosini. Bygningen er fra 1500-tallet, nænsomt renoveret og holdt i den fine, traditionelle stil, uden at virke for gammeldags. Oprindeligt bygget til en storfamilies olivenfremstilling. I tilknytning til hovedbygningen findes et anneks med flere værelser og en pool, der er oplagt at dase ved med en drink. Om sommeren tilbyder man i annekset også yoga-sessions og undervisning i italiensk kogekunst. Værelserne har alle citater fra enten Shakespeares Romeo og Julie eller fra Dantes Guddommelige Komedie malet af en lokal kunstner på væggene. På anneksets terrasse er der ligeledes en pool, der om sommeren er et oplagt sted at dase med en drink i hånden. Lige ved siden af ligger byens gamle kirke Sankt Emiliano. Klokkerne slår flere gange i døgnet. Den middelalderlige og romantiske stemning er meget nærværende, hvor end man færdes. Det gør noget ved en. Vi går ind i den fine, gamle kirke for at tænde et lys.

Læs mere om: Hotel Antica Dimora alla Rocca

Hotel Antica Dimora suite

Kulhydrater for feinschmeckere

Men nu er vi jo også kommet for at spise … Og vi har allerede afprøvet Antica Dimora alla Roccas egen restaurant, der er placeret i hotellets underetage. Under buede loftshvælvinger kan man indtage en fastsat menu. Vi faldt især for antipastoen, der indeholdt flere gode smagsprøver på kendte som mindre kendte italienske klassikere. Det er også her, man indtager et solidt morgenmåltid, der har en vis overrepræsentation af friskbagte kager. På byens torv Piazza Mazzini og i sidegaderne – lige rundt om hjørnet fra hotellet – finder man flere restauranter. Bl.a. Trevi Taverna Del 7. En pænere aftenrestaurant med ild i pejsen og veltilberedte retter.

Paste og trøffel i Umbrien

Livsnyder-detox

En anden er Osteria La vecchia posta. En restaurant for den mere enkle mad, der ligger på selve torvet. Men lad dig ikke snyde. Til frokost får vi det sprødeste, nybagte brød. Snittede artiskokhjerter med kvalitets olivenolie og den lækreste gnocchi med gorgonzola og frisksnittede selleri. Dertil vin der altså smager af noget mere end dansk supermarkedsvin…
Bagefter sætter vi os på torvets samlingssted – Caffé Roma. Lytter til den konstante mumlen fra byens mænd, der lige ordner verdenssituationen over en kop friskbrygget latte. Og ser på de forbipasserende, der ser sunde og friske ud. Som om den klare bjergluft og den gode mad har sat sine klare spor. Vi taler om vores oplevelser, der udover det gode driverliv, også har indbefattet et overdådigt trøffelmåltid, et besøg på en cashmerefabrik med en god outlet, opdagelsen af en suveræn vin og hvordan olivenolie i virkeligheden skal smage.

Læs mere fra rejsen, f.eks: Oplevelser når du rejser til Trevi i Umbrien

Fakta

Hideaways Rejser: Vi rejste med Hideaways til Trevi i Umbrien. Den samme rejse kan bestilles ved henvendelse til rejsebureauet:

www.escapeaway.dk
Telefon 71 99 32 40

Ovenstående artikel er bragt uredigeret med tilladelse fra A-Magazine

Læs andre blog indlæg om Umbrien:

Forårsbegivenheder i det grønne Umbrien

Tips til seværdigheder i Umbrien

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere