Tzermiado, Lasithi sletten på Kreta

Tzermiado på Kreta

Tzermiado ligger på Lasithi sletten, 50 km fra byen Agios Nikolaos. Sletten er et frodigt stykke land som er omgivet af De Hvide Bjerge, og det milde klima giver rige muligheder for kultivering, hvilket betyder at der har boet mennesker her i mange århundreder. Der dyrkes masser af afgrøder i området, ligesom der holdes dyr, og så kommer der en del turister for at dyrke en masse former for aktiviteter.

Tzermiado ligger på bjergsiden af Selena bjerget, som ligger 12 km fra Diktihulen, og tæt på de andre landsbyer på sletten såsom Agios Giorgios, Avrakontes og Kaminaki.

Når man besøger området så kan man nyde alverdens friske grøntsager, og man kan spise friske råvarer på de udsøgte tavernaer, såsom Kronio Cafe og Taverna Kourites.

Klosteret Kroustalenia ligger nær Agios Konstantinos, og her finder man også Trapeza-hulen, hvor arkæologer har fundet levn der stammer helt tilbage fra tiden før den minoiske kultur.

Dette bjergområde er velegnet til fugleinteresserede som kan ligge på udkig efter mange spændende fuglearter, og her kan man være heldig at få et glimt af nogle af de mere sjældne fugle. Plathiani Lagkada er navnet på et naturreservat med et rigt dyreliv, som ligger i nærheden af den lille landsby Agios Charalambos.
Mange besøger også området for at gå en tur i den fortryllende natur, hvor man kan nyde det rige blomster- og planteliv, og området er også et velegnet udflugtsmål til fotografering, vandreture, klatreture og cykelture, ligesom man også kan udforske de mange huler og oldtidslevn.

Et sted der er interessant at besøge er Diktihulen, som efter sigende skulle være stedet hvor Zeus blev født, selvom der også er en anden hule på Psiloritis-bjerget, der siges at have samme historie. Diktihulen er også kendt som Psycho-hulen og er en spændende hule, som er let tilgængelig og interessant at udforske.

Hideaways på Kreta

Oplev Kreta på en rejse med Hideaways, vi er specialister i rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger. Læs f.eks om Hotel Elina hvor du bor hos Joy som altid gør sit yderste for at hendes gæster skal få en dejlig ferie.

Sådan kan du holde ferie på Kreta med Hideaways

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere