Udendørs spiseboom i New York

Fortovsrestaurant
Fortovsrestaurant i New York. Foto: Ana Lanza - Unsplash

New York City er kendt som en global kulinarisk hovedstad. Den enorme mangfoldighed af restauranter afspejler byens smeltedigel af kulturer. Fra eksklusive gourmet-restauranter til uformelle, lokale spisesteder er der noget for enhver smag i The Big Apple. Og nu, mere end nogensinde før, kan du på en rejse til New York nyde din mad udendørs, takket være en bølge af spisesteder med servering under åben himmel.

Ligesom herhjemme havde man i New York under pandemien en periode med begrænsninger og nedlukninger, som pressede restauranters økonomi. Men også i New York tilpassede de sig og fandt på kreative løsninger for at imødekomme sikkerhedsforanstaltningerne. En af de mest iøjefaldende ændringer var den store stigning i antallet af spisesteder med udendørs servering. Og de er kommet for at blive.

Under pandemien rykkede restauranterne deres borde ud på fortovet: Foto: Clay LeConeyUnsplash

Newyorkerne er rykket udendørs

Gader, fortove og parker er blevet således mange steder blevet omdannet til levende spiseområder. Her kan du som gæst nyde dine måltider i frisk luft og samtidig opleve pulsen og energien i byen. Restauranter har i stor stil skabt udendørs charmerende spiseområder. Det inkluderer alt fra smukt dekorerede pop-up-telte og hyggelige gårdhaver til farverige bistroborde, der breder sig ud på fortovene.

Denne nye opblomstring af udendørs spisemuligheder har ikke kun givet restaurantgæster en chance for at nyde deres mad i det fri. Det har også givet en økonomisk genoplivning til de hårdt ramte restauratører og ansatte. Det var ikke blot en redning for restauranterne under pandemien, men har også efterfølgende skabt grundlag for nye arbejdspladser. Restauranterne har fået mulighed for i endnu højere grad at udnytte det fantastiske vejr og den unikke atmosfære, som New York City har at tilbyde.

Newyorkerne har taget de udendørs muligheder til sig. Foto: Harry GillenUnsplash

Nødløsning gøre permanent

Ifølge New Yorks borgmester har særordningen, Open Restaurants, som under pandemien tillod restauranterne og caféer at indtage fortove, baggårde, terrasser og pladser med udeservering, reddet over 100.000 jobs i branchen.

Den midlertidige mulighed for at få tilladelse til udeservering, som 12.000 spisesteder udnyttede under pandemien, gøres nu permanent.

Uanset om du ønsker at nyde en gourmetmiddag i det fri eller blot at slå dig ned med en kop kaffe og betragte byens pulserende liv, vil der derfor fremover være flere muligheder end nogensinde før for at spise udendørs på din rejse til New York.

Smag på alle verdenshjørner

New York City byder også på et væld af internationale køkkener, der vil tilfredsstille enhver gane. Fra autentisk mexicansk mad i Queens til lækre franske bistroer i Manhattan og trendy fusionretter i Brooklyn, er valgmulighederne uendelige.

Hvis du er en fan af asiatisk mad, er New York City et sandt paradis. Chinatown er for eksempel et must at besøge for de bedste kinesiske retter, herunder dim sum og autentiske kinesiske nudler. Little India i Queens er et mekka for indisk mad, hvor du kan forkæle dine smagsløg med krydrede karryretter, tandoori-specialiteter og traditionelle gadesnacks. Kendere vil ligeledes vide, at man skal til Koreatown i Midtown Manhattan for at finde den bedste kimchi og bibimbap.

Når det kommer til pizza, er New York City også helt i verdensklasse. Den traditionelle New York-stil pizza er kendetegnet ved sin tynde skorpe, sprøde bund og overdådige toppings. Fra kendte pizzariaer som Lombardi’s og Grimaldi’s i Brooklyn til lokale favoritter som Joe’s Pizza og Di Fara Pizza, har du utallige steder at finde den perfekte slice. Og hvis du er mere til deep-dish pizza, kan finder du også chicago-stil pizzaer rundt om i byen.

Nyd bylivet fra en fortovscafé. Foto: Krisztina PappUnsplash

Fra gadekøkkener til Michelin-stjerner

Skal din storbyferie i New York nydes med et ægte gourmetmåltid? New York er også kendt for et imponerende udvalg af Michelin-stjernede restauranter, der tilbyder eksklusive og innovative gastronomiske oplevelser.

Er du mere til spontane madoplevelser? New York City er også kendt for at have en blomstrende food truck-kultur og madmarkeder. Det er en oplagt chance for at få en smagsprøve på byens kulinariske mangfoldighed på farten. Disse små food trucks rundt omkring i byen serverer alt fra gourmet-burgere til håndlavede dumplings. Samtidig er madmarkeder som Smorgasburg ved East River i Brooklyn og Chelsea Market ved The Meatpacking District på Manhattan er et sandt slaraffenland for madentusiaster. Her kan du også udforske et overflødighedshorn af lokale specialiteter og delikatesser.

Uanset om du på din storbyferie er på udkig efter autentiske etniske retter, de bedste pizzaer eller innovative fine dining-oplevelser, er New York City altså et paradis for madelskere. Byens restaurantliv er dynamisk og altid i udvikling. Med de mange nye muligheder for at nyde dit måltid i det fri venter der dig mange uforglemmelige spiseoplevelser på rejsen til New York.

Frokost i det grønne i Brooklyn Bridge Park. Foto: Ben DuchacUnsplash

Bedste steder til en picnic i New York

New York City er ikke kun en betonjungle. Byen byder også på fantastiske grønne områder og parker, der er perfekte til en hyggelig picnic. Uanset om du er på Manhattan eller udforsker de andre spændende bydele, er der således mange vidunderlige steder at slå sig ned i det grønne.

På Manhattan er Central Park naturligvis et oplagt valg til en picnic. Den ikoniske park breder sig over 843 hektar og byder på et utal af idylliske områder at sprede et tæppe ud. Fra Sheep Meadow, hvor du kan slappe af og nyde solen, til Bethesda Terrace med sin smukke udsigt over søen og romantiske Bow Bridge.

I Brooklyn på den anden side af East River er Brooklyn Bridge Park også et ideelt sted at nyde en picnic. Parken ligger ved vandet med grønne områder, promenader og bænke lige ved Brooklyn Bridge med udsigt til byens ikoniske skyline. Du kan også vælge at slå dig ned i Prospect Park, der anses for at være Brooklyn’s svar på Central Park. Med sine store åbne græsplæner, søer, skovområder og picnicborde er der masser af muligheder for at finde et roligt sted til en afslappende picnic.

I Queens kan du udforske Flushing Meadows-Corona Park, der er hjemsted for den ikoniske skulptur Unisphere. Parken byder på store græsplæner, søer og pavilloner, der er perfekte til en picnic i det grønne. Derudover er Astoria Park, beliggende langs East River, et dejligt sted at slappe af med sin picnickurv og nyde den afslappende atmosfære ved vandet.

Pakkerejse til New York med håndplukket hotel

Det er nemt at bestille en rejse til New York her hos Escapeaway. I vores søgemaskine kan du nemlig kombinerer Escapeaway’ håndplukkede hoteller med nettets billigste flybilletter.

Du vælger selv, hvilken lufthavn du vil flyve fra til New York. Finder du en direkte forbindelse, tager det omkring otte timer. Skal du have en mellemlanding undervejs, kan turen typisk gøres på 12-13 timer.

>> Se alle rejser til New York med Escapeaway

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere