Udflugt for hele familien til smølfebyen Júzcar i Andalusien

Fra vores hideaways omkring Malaga og Ronda er der ikke langt til en sjov oplevelse for hele familien. Den lille landsby Júzcar er nemlig blevet en verdensberømt seværdighed, efter at alle huse i byen i 2011 blev malet over i smølfeblå farver.

Júzcar ligger på toppen af en bakke i et dejligt landskab. En lille flække med kun 250 indbyggere der før var en af Andalusiens berømte “hvide landsbyer”. Den hyggelige lille by er godt pakket ind af de omgivende grønne kastanjetræsskove – også det bidrager til følelsen af, at man er kommet på besøg i smølfeverdenen. De lyseblå huse lader ingen tvivl tilbage.

Sjovt for børnene

Andalusien har mange seværdigheder – endda attraktioner i verdensklasse som Granadas Alhambra. På den baggrund kan smølfebyen Júzcar virke en smule kuriøs, men alle der har set smølferne (og hvem har ikke det) og de fleste børn og barnlige sjæle vil føle sig hjemme og nyde nogle timer i Júzcar.

I Júzcar kan hele familien nyde en halv eller hel dag i afslappende og meget uformelle omgivelser. Der er ikke en masse specifikke ting, man skal nå rundt for at se. Det er selve landsbyen med de smølfeblå huse, der er seværdigheden

Júzcar frembyder et interessant syn, når man nærmer sig byen i bil. Landsbyen er facinerende lidt på afstanden, hvor man har overblikket over de mange lyseblå huse på bakken, men det er også sjovt at gå rundt inde i Júzcar og være totalt omgivet af smølfehuse.

Smølfefilm fik Júzcar på landkortet

Júzcar blev malet lyseblå i forbindelse med premieren på filmen Smølferne, og ved den lejlighed lovede Sony Picture, at male byen hvid igen, når promoveringen af filmen var overstået. Men de blå huse har skabt velstand i en lille by, der før var ramt af krisen, så borgerne har sammen med byens borgmester besluttet at bevare den smølfeblå farve på husenes mure og facader.

Det er da også en imponerende effekt, den blå maling har haft. Da Júzcar var en “almindelig” hvid landsby, besøgte omkring 300 gæster byen om året, men siden blåmalingen har over 50.000 besøgt byen per år!

Læs også: De hvide landsbyer er indbegrebet af Andalusien

Mere information om Júzcar i Andalusien

Du kan læse mere om Andalusien her på bloggen eller om Júzcar på nedenstående eksterne kilder.

Læs mere om Júzcar på Google

Byens egen hjemmeside

Júzcar på Wikipedia

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere