Udforsk vinfremstillingens opståen på ny udstilling i Frankrig

Vin
Udforsk vinens opståen på ny udstilling i Frankrig

En ny udstilling i vinbyen Bordeaux i Sydfrankrig giver en enestående mulighed for at gå på opdagelse blandt artefakter fra verdens ældste vinområde og studere selve vinfremstillingens opståen.

Det er det relativt nye vinmuseum, La Cité du Vin i Bordeaux, der blev åbnet sidste år – og som ved sin første udstilling i år, kaldet “Bistrot, tiltrak næsten 40.000 besøgende – der huser udstillingen om verdens ældste vinfremstillings-område.

I modsætning til, hvad mange tror, er det ikke Grækenland, Italien, Spanien eller Portugal, men (ifølge de nyeste arkæologiske undersøgelser) Georgien, der er det globale fødested for vinfremstilling. Akæologiske fund har således vist, at vinfremstilling i Sortehavs-nationen kan dateres helt tilbage til 7.000 f.Kr.; lang tid før europæerne begyndte på vinfremstilling.

Vinplukker
Der har været høstet vindruer i mange hundrede år i Europa; men den nye udstilling i Bordeaux viser, at vinfremstillingen går hele 9000 år tilbage i Georgien
Vinmark
Vinmark ved solnedgang

På udstillingen vil du blandt andet kunne se keramikfragmenter – der går tilbage til det 6. århundrede f.Kr. og som indeholder spor af vinsyre (som bevis på tilstedeværelsen af ​​vin) – blive udstillet for første gang nogensinde.

Du vil også kunne se en delvis rekonstrueret georgisk vinkælder, kaldet “marani”, og de store æggeformede lerkrukker, kendt som “kvevri”, som stadig anvendes af georgiske vinproducenter i dag og som er blevet erklæret verdensarv af Unesco.

Herudover arrangerer museet en række koncerter, filmvisninger, foredrag og vinsmagninger i forbindelse med udstillingen.

Vin iltes
Du kan også deltage i vinsmagninger på udstillingen

Du kan læse meget mere om udstillingen, der begyndte igår og løber indtil 5 november i år (2017), på vinmuseets officielle hjemmeside.

Håndplukkede hideaways-ferieboliger i Frankrig

Er du på udkig efter en personligt udvalgt hideaways-feriebolig i Frankrig? Så besøg denne side, hvor du kan se håndplukkede hideaways-ferieboliger på udvalgte steder i Frankrig og læse mere om rejser til Frankrig.

Hvis du overvejer at tage på en vingårdsferie i Frankrig, kan du læse mere om vingårdsferie med Hideaways her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie

Palma de Mallorcas slotte og paladser

Hovedstaden på Mallorca, Palma de Mallorca, er en smuk by med mange...
Læs mere