Valutaen hedder Kuna i Kroatien

Valutaen i Kroatien er Kuna
Valutaen i Kroatien er Kuna. Foto: Sarah. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Heldigvis er det ikke ret kompliceret at omregne valutaen i Kroatien. Du kan roligt efterlade lommeregneren derhjemme. Selvom Kroatien har været med i EU siden 2013, bruger de stadig deres egen valuta, nemlig den kroatiske Kuna (HRK). Ordet kuna på kroatisk betyder mår, og stammer helt tilbage fra Middelalderen hvor man benyttede sig af mårskind som en værdi. For en dansker lyder Kuna næsten som krone, og rent faktisk omregnes den næsten til det samme beløb, som hvis det var danske kroner.

Vil du købe et glas vin til 30 Kuna, bliver det omregnet i danske kroner 29.38. Let, ikke?!! Så 1 Kuna modsvarer altså 0.98 DKK. Jeg bliver naturligvis nødt til at tage et forbehold for at der i fremtiden vil ske ændringer i kursen på Kuna i forhold til danske kroner, og derfor vil jeg også anbefale dig at bruge nedenstående link hvor du altid kan finde dagsaktuelle kurser på valuta.

Hæveautomater alle steder

Du kan nemt betale med kreditkort de fleste steder i de fleste store turistbyer. Hæveautomater findes også alle steder, vær blot opmærksom på at nogle af dem først giver pengene, hvor kreditkortet kommer ud sidst (altså omvendt af Danmark, hvor vi altid får kreditkortet først).

Dubrovnik
Dubrovnik er et af de populære steder, som flere og flere nordeuropæere har fået øjnene op for

Troede du at Kroatien bruger Euro og har du fået vekslet til Euro, er det muligt at betale med Euro nogle steder. Forvent dog ikke, at alle gør det. Det eneste sted hvor det faktisk er ”lovligt” at betale med Euro er i lufthavnen og ved motorvejs betalinger.

Husk, at når du rejser ind eller ud af landet så må du ikke have mere end 15.000 HRK per person med.

Du kan altid se aktuelle kurser på Kuna på hjemmesiden her.

Rejser til Kroatien med Hideaways

Kroatien er et af de nye populære rejsemål i Norden og ikke mindst i Hideaways, hvor vi i nogle sæsoner har haft landet på vores program over rejsemål med stor succes.

Hvar
Var det noget med en frokost på den skønne kroatiske ø Hvar?

Her på bloggen kan du læse mange personlige beskrivelser,  som Marie og jeg har skrevet under vores besøg i Kroatien. Har du aldrig holdt ferie i landet, så vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at overveje en rejse til Kroatien.

Du kan se alle hoteller og læs om mere rejser til Kroatien med Hideaways her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Ulrika

Min ferie i Grækenland med børn

Ulrika har netop været med sine 2 børn på ferie i Grækenland....
Læs mere