Vandreferie på pilgrimsvejen i Portugal

Caminho Portugues
Caminho da Costa Aguçadoura, der er en del af ruten til Santiago. Foto-kredit: PedroPVC. Oploadet under licensen CC BY-SA 4.0

Følg den portugisiske pilgrimsrute, Caminho Portugués, hvor der på gamle veje gennem skove, vinmarker, søvnige landsbyer og spændende storbyer venter dig store natur- og kulturoplevelser før du når Santiago de Compostela.

Caminho Portugués

Den portugisiske pilgrimsvej, Caminho Portugués, er blot én af mange pilgrimsruter fra alle hjørner af Europa til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela i det nordvestlige hjørne af Spanien.

Den mest populære rute er den franske pilgrimsvej, Camino Francés, men ønsker du en mere uforstyrret oplevelse med mere ro til at fordybe dig i omgivelserne og dine egne tanker, bør du overveje at gå på Caminho Portugués i stedet.

Denne kystnære rute tager sin begyndelse i Lissabon og fører herfra nordpå via Coimbra og Porto over grænsen til Galicien. Undervejs passerer du talrige kulturelle seværdigheder, som vidner om caminoens lange historie. I klostre og kirker vil du for eksempel ofte se afbildninger af apostlen Jakob.

Bro over floden Rio Neiva i Antas
Bro over floden Rio Neiva i Antas. Foto-kredit: Joseolgon. Oploadet under licensen CC BY-SA 3.0

En anderledes rejseoplevelse

I dag er det ikke kun af religiøse grunde pilgrimme går mod Santiago de Compostela. Mange vandrer eller cykler på udvalgte strækninger for blot at komme lidt væk fra en stressende hverdag, eller for at få en anderledes, mere autentisk rejseoplevelse. Netop den portugisiske pilgrimsvej er eftersigende en af de mest velegnede ruter til cykler.

Vil du starte din pilgrimsrejse i Portugal, men ikke gå de 620 kilometer helt fra Lissabon, er Porto et oplagt udgangspunkt. Herfra er der 232 kilometer til målet i Santiago de Compostela, hvoraf omkring halvdelen går gennem det nordlige Portugal. Mange vælger dog “kun” at gå det sidste stykke af Caminho Portugués i Galicien med start i grænsebyen Tui. På denne spanske del af ruten kan du derfor forvente at møde flere pilgrimme, ligesom der kan være rift om pladserne på Pilgrimsherbergerne.

Uanset hvor lang en strækning du vælger at vandre på Caminho Portugués, venter der dig uden tvivl en spændende, afvekslende og lærerig rejse.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere