Vandreferie på verdens første nationale kyst-sti i Wales

The Wales Coast Path
Med en samlet længde på 1400 km giver stien masser af muligheder for at arrangere en spændende vandretur i Wales. Foto: Andrew Bowden, CC BY-SA 2.0.

Wales var det første land i verden til at have en afmærket sti hele vejen rundt langs sin kyst. Stien, som har fået navnet “The Wales Coast Path”, er 1400 kilometer lang og sammen med den anden nationale sti, “Offas Dyke Path National Trail”, udgør stien en samlet vandrerute på hele 1658 kilometer.

Stien har modtaget stor international anerkendelse, er et oplagt valg, hvis du vil på en vandreferie med både natur- og kulturoplevelser.

Flere oplevelser til fods

Kyst-stien snor sig gennem byer og landsbyer, på tværs af klippetoppe og sandstrande, og tager undertiden et smut ind i landet, inden den på ny leder dig ud til en afsondret bugt eller lille flække, som du ville gå glip af, hvis du havde rejst gennem landskabet med bil, bus eller tog.

Ruten vil tage dig fra mundingen af floden Dee, langs den nordlige walisiske kyst med sine smukke kystbyer; over Menai-strædet på Isle of Anglesey; eller fra Llyn Peninsula ned til den forrygende skønne Cardigan Bay; gennem Storbritanniens eneste kystnære national-park i Pembrokeshire; langs kilometervis af gyldent sand; via Gower med sine fantastiske landskabs-scener; langs havnefronten i Cardiff Bay og den walisiske hovedstad Cardiff; til du når købstaden Chepstow.

Se den officielle præsentations-video af The Wales Coast Path

Samarbejde med den walisiske regering

The Wales Coast Path blev udviklet og etableret i 2007-2014 af den walisiske regering i samarbejde med Rådet for Land i Wales (The Countryside Council for Wales), seksten kommuner og to nationalparker. Ud over støtte fra den walisiske regering og de kystnære kommuner på ca. 2 millioner pund om året, afsatte Den Europæiske Fond for Regional-udvikling (European Regional Development Fund) næsten 4 millioner pund i støtte til projektet. Målet har været at stien følger den walisiske kyst så tæt, som det er sikkert og praktisk muligt.

Det er desuden planen, at The Wales Coast Path på længere sigt vil føre til skabelsen af cirkulære kystnære ruter, når forbindelserne til byerne og landsbyerne i den indre del af landet er forbedret.

Du kan læse meget mere om The Wales Coast Path på projektets officielle hjemmside

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere