Vandring i Dolomitterne – aktiv ferie i det nordlige Italien

Dolomiterne vandring
Foto: Max Pixel, CC0 1.0.

Der kan siges meget godt om Italien som ferieland, og det bliver der også. Som regel fremhæves landets overdådige kultur- og kunsthistorie, den appetitvækkende kogekunst og den afslappede og til tider tilbagelænede og altid moderigtige livsstil.

Men landet besidder også natur, hvor aktiv ferie og vandring er på sin plads. Dolomitterne er et af Europas smukkeste vandreområder. Så læs med her og blev inspireret, måske får du lyst til at snøre vandreskoene.

Masser af muligheder

Der er hele 44 større bjergtinder i Dolomitterne, som dækker over 27 bjergkæder i den sydlige del af Alperne. Der er 37 pas gennem bjergene, nogle til tog andre til biler, atter andre til fods. Den højeste bjergtop i Dolomitterne er Marmolada på 3.343 meter. Dolomitterne er på UNESCO’s lister over verdensnaturarv.

Dolomitterne er hjemsted for ikke midnre end ni naurparker, den største er Dolomiti Bellunesi National Park. Denne park er et eldorado for evntyrlystne feriegæster med mulighed for skiløb om vinteren, base jumping, para-gliding, seriøs vandring og bjergbestigning i fantastisk smukke omgivelser.

Vandring for øvede

Dolomitterne er nok mest for øvede vandrere. Øvet skal man i hvert fald være, hvis man for alvor begiver sig op i selve bjergene. Ud over en del begynder-ruter indbefatter mange af de mere udfordrende ruter decideret bjergbestigning, og det kræver et højt niveau af øvelse og forberedelse.

For meget ambitiøse og øvede vandrere kan Ombretta-passet nævnes, der når op i en højde af 2700 meter. Det er ikke noget, man bare lige gør.

Det er ikke altid nok at lave sin egen research og planlægning. Tal altid med professionelle i området, der også ofte er mere opdaterede omkring vejr og andre betingelser på et givet tidspunkt, som er helt afgørende, når man bevæger sig i bjergområder.

Vigiljoch-bjerget har flere udfordrende ruter som samtidig er meget smukke. Her er niveauet fra øvet til professionel. Ruterne når forbi bjergsøer, gennem skove, klipper og fladere strækninger.

Vandreruten Tre Cime di Lavaredo er små 13 kilometer lang med en del svære strækninger. For øvede vandrere med et pas i 2,5 kilometers højde, men ikke blandt de allersværeste. Ruten tager dig forbi interessante historiske steder, for eksempel bunkere fra 1. verdenskrig.

For de mindre øvede

Vandreruter for mindre øvede findes også i Dolomitterne på de fladere strækninger med store bølgende græsenge og udsigt til bjergene i baggrunden. Her er muligheder ved Cadore-højlandet og i særdeleshed ved Alpe di Siusi nordøst for Bolzano.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

>>> Læs mere om Italien

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere