Vatikanmuseet får sin første kvindelige leder

Peterspladsen i Rom
Vatikanmuseet, beliggende i Vatikanstaten (her Peterspladsen) i Rom får for første gang i historien en kvindelig leder

Vatikanmuseet i Rom har netop fået sin første kvindelige leder nogensinde. Det var pave Frans selv, der igår (tirsdag) officielt udnævnte den fire-og-halvtreds-årige Barbara Jutte til at være den nye chef for den katolske kirkes historiske og kunstneriske skatte.

Jutte, der indtræder i sin nye stilling fra første januar i det kommende år, overtager roret fra den syv-og-halvfjerds-årige tidligere italienske kulturminister og kunsthistoriker Antonio Paolucci, der har bestridt posten som Vatikanmuseets øverste chef siden 2007, hvor han blev udnævnt af Pave Frans´ forgænger, pave Benedikt 16.

Med over 6 millioner besøgende hvert år – hvilket gør museet til det uden sammenligning mest besøgte museum i Italien og det syvende mest besøgte museum i verden – venter der Jutte en stor opgave i hendes fremtidige stilling. Jutte må dog forventes at være klædt godt på til opgaven efter at have været ansat i Vatikanmuseet siden 1996 og efter at have været museets hidtidige souschef.

Vatikan-museet
Vatikan-museet rummer stor klassisk kunst og er et af verdens største museer, samt det syvende mest besøgte museum i hele verden

Vatikanmuseet – beliggende i verdens mindste bystat Vatikanstaten – blev grundlagt af Pave Julius 2. i begyndelsen af 1500-tallet og har siden da opbygget én af verdens største samlinger af kunst – herunder nogle af de mest betydningsfulde mesterværker fra renæssancen – samt en lang række kendte klassiske skulpturer og artefakter fra den katolske kirkes historie.

Du kan besøge museet på en rejse til Rom, som du kan læse mere om her, hvor du også kan se alle vores ferielejligheder og hoteller i byen.

Husk, at det er en god ide at forudbestille din billet til Vatikanmuseet – du kan læse mere om dette her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere