Verdensberømt thailandsk tempel genåbner i slutningen af dette år

Wat Arun
Wat Arun i Bangkok er én af Thailands største seværdigheder og nu kan du snart komme ind og se det igen. Foto kreditering: Juan Antonio Segal. Uploadet under licensen CC BY 2.0

Det verdensberømte buddhistiske tempel, Wat Arun, der ligger på floden Chao Phrayas vestlige bred i Bangkok, vil officielt blive genåbnet i slutningen af dette år efter at have været lukket for besøgende i tre år for at gennemgå en omfattende renovering.

Engang hjemsted for Emerald Buddha

Det 66,8 meter høje tempel, der engang var hjemsted for Emerald Buddha, er en af Thailands største seværdigheder og er blandt andet berømt for dets centrale prang (et tårn efter khmer-traditionen), som er dekoreret med konkylier og porcelæn; sin ordinationssal med et billede af Niramitr Buddha, der siges at være designet af kong Rama 2; sine fire statuer af hinduguden Indra ridende på Erawan; og sine 6 pavilloner i kinesisk stil opført af grøn granit.

Genåbning fejres med sær-udstillinger

Det tre år lange renovationsarbejde er blevet leder af Thailands afdeling for fine kunstarter for at sikre templets fundament og vil – hvis alt følger planen – blive afsluttet i december og fejret med en genåbningsfest, som vil inkludere traditionelle thailandske danseforestillinger, en udstilling om templets historie og dets betydning i det thailandske samfund, en hyldest til Somdet Phra Chao Krung Thon Buri (Kong Taksin den Store), som stod for en tidligere restaurering af templet under sin regeringstid, samt en udstilling af prisbelønnede billeder af templet taget gennem årene – herunder de første billeder af Wat Arun fra 1865.

Rejser til Bangkok

Er du interesseret i en rejse til Bangkok? Så se alle håndplukkede hideaways-hoteller i Bangkok her

Du kan også læse mere om rejser til Thailand her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere