Versilia – Toscanas velbevarede hemmelighed

versilia strand
Stranden ved Versilia er med rette populær.

Toscana er uden tvivl blandt de mest populære rejsemål i Italien overhovedet. Alligevel findes her uberørte områder, som bare venter på at blive opdaget af rejsende – Versilia er et sådant sted.

Versilia ligger indlejret mellem Apuan-alperne på den ene side og sandstrand på den anden i den nordvestlige del af Toscana op mod Liguria og Cinque Terre. Området er opkaldt efter den gennemløbende flod af samme navn.

Strand og bjerge

Placeringen mellem strand og bjerg giver området en stor mangfoldighed i landskabstyper. Du finder både lange, rolige sandstrande og spektakulære bakker og bjergtoppe sammen med naturparker, skove og den store sø Massaciuccoli. De mange forskellige slags natur danner ikke overraskende grobund og hjemsted for et sandt el dorado af planter og dyr.

Versilia langs stranden kan ganske vist næppe siges et være en velbevaret hemmelighed. De hvide sandstrande er blandt de mere populære i Toscana. Resten af Versilia op mod bjergene er derimod mere uberørt af turister og besøgende.

Viareggio er en af de mest populære byer i Versilia.

Havet har også en stor betydning for Versilia og den vestvendte kyst giver flotte solnedgange hele sommeren over. Mange af Italiens rige og kendte holder til her ved de mange småbyer langs Rivieraen. Mest kendt i den forbindelse er nok Viareggio.

Rundt på bakker og græsenge brydes det grønne landskab af små, gamle kirker, olivenmarker og små landsbyer. Området kan udforskes til fods, på cykel eller i bil. Her er nok at komme efter for den eventyrlystne rejsende.

Mad og drikke i Versilia

Som andre steder i Toscana kan Versilia stille op med et meget varieret udbud af mad af højeste kvalitet. Her er også rigeligt med gode vine og godt bagværk – kagen Scarpaccia er en lokal specialitet, man bør smage. Ellers er det med at prøve sig frem og gøre egne erfaringer. Det meste af maden i Versilia er virkelig velsmagende.

Også hvad gastronomien angår, kommer Versilias beliggenhed mellem hav og bjerg området til gode. Små fiskerestauranter langs kysten byder på alt godt fra havet, og oppe i bjergene finder du gamle specialiteter udviklet over århundreder af de lokale bønder.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere