Vidste du, at…

Italiensk kystlandskab
Vil du et smut til øerne Pianosa eller Capraia, så er det en god idé først at beslutte, om det skal være i den vestlige eller østlige del af Italien. For du kan enten ende tæt på den toskanske kyst eller i nærheden af Apulien.

…Italien har øer med samme navn?

Vil du et smut til øerne Pianosa eller Capraia, så er det en god idé først at beslutte, om det skal være i den vestlige eller østlige del af Italien. For du kan enten ende tæt på den toskanske kyst eller i nærheden af Apulien. Italien har nemlig opkaldt flere øer ved samme navn. Ud for den toskanske kyst ligger Pianosa og Capraia, og man kan sejle til hertil fra Piombino. Capraia er noget større end den Capraia, der tilhører Tremiti-øerne, og som ligger ud for Gargano-halvøen i Apulien. Her ligger også en ø ved navn Pianosa. Øerne, der ligger med en afstand på 22 km fra hinanden, er begge ubeboede, og man kan sejle ud til dem fra Rodi, Preschiti, Vieste, Manfredonia og Termoli eller flyve med helikopter fra Foggia.

…Rom er byen, hvis du har brug for romantik?

Daily Telegraph har kåret Rom til at være den mest romantiske by at holde bryllupsrejse i. Det er stedet, hvor man skal tage hen, hvis man vil puste lidt romantik i ægteskabet, eller hvis man bare får lyst til at opleve et par romantiske dage. Hvor Paris, der ellers lever godt af rygtet som en romantisk by, kan være kold og fugtig, har Rom et fantastisk klima, og er en by, der inspirerer til at gå en tur hånd i hånd, skriver avisen, der nævner “Prinsessen holder fridag” med Andrey Hepburn og Gregory Peck, som den mest romantiske film, der er indspillet i Rom.

…det nationale fodboldhold spiller i ex-royale farver?

Har det aldrig slået dig, at det er underligt, at italienerne spiller i lyseblåt og hvidt og ikke i rødt, hvidt og grønt, som er farverne på det italienske flag? Det er der en helt enkelt forklaring på.

Den italienske ex-kongefamilie, Savoia, flygtede fra Italien i 1946, og Italien blev omdannet til republik. Men det er vist gået hen over hovedet på Italiens nationale fodboldhold, som stadig spiller i “Azzurra”, hvilket betyder lyseblåt, og som var den officielle farve for Savoia.

…Italien omringer to selvstændige lande?

Italien er det eneste land i verden, som har to selvstændige stater: Vatikanstaten og San Marino republikken, som begge grænser op til Italien på alle sider. Republikken San Marino, som på italiensk hedder Serenissima Repubblica di San Marino, er verdens femte mindste land og en af verdens ældste republikker. Dets første forfatning stammer helt tilbage til 1263. San Marino ligger mellem regionerne Emila-Romagna og Le Marche, tæt på Adriaterhavet.
Vatikanstaten er en bystat i Rom og bebos af den katolske pave og flere af hans ansatte.

Vatikanstaten er verdens mindste stat med sine 44,2 ha og er en af Europas sidste stater, der ikke har indført demokrati.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere