Vidste du, at…

Karneval i Venedig
Vidste du, at karnevallet i Venedig fik sat gang i hotelbranchen?

…karnevallet i Venedig fik sat gang i hotelbranchen?

En af de mest kendte traditioner i Italien, nemlig karnevallet i Venedig, blev en overgang glemt i de venetianske egne. I starten af 1970’erne bliver festlighederne dog genoptaget af Venedigs hotelbranche. Ikke så meget for at holde traditionen i live for fremtidige generationers skyld, men fordi de stod med tomme værelser i hele februar måned. De så på denne måde deres snit til at øge indtægten i den sløve periode, og strategien gav pote, for i dag er hotellerne fuldt booket til karnevallet, hvert eneste år.

Læs meget mere om karnevallet i Venedig i min kollega Maries spændende blogartikel her.

…det danske fodboldlandshold er ældre end det italienske?

Det danske fodboldlandshold er med sine 108 år to år ældre end det italienske, som første gang betrådte grønsværen officielt i 1910. At det italienske landshold til gengæld har lidt flere succeser på bagen på den internationale fodboldscene, vil jeg ikke knytte flere kommentarer til i denne omgang.

…man i Italien går i skole seks dage om ugen?

Skoleskemaet strækker sig i Italien over seks dage om ugen. Således går italienske børn også ambitiøst i skole om lørdagen og bruger tiltaleformen “De”, når de taler med deres lærere. Selv på en lullende lørdag.

Interesseret i flere facts om Italien? Så gå på opdagelse i vores spændende kategori “Vidste du, at…” her.

 

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere