Vidste du, at …

Oliventræ
Den lille olivensort Taggiasca, der er så godt som synonym med Ligurien, hvor den primært vokser, stammer egentlig fra Frankrig

… olivensorten Taggiasca, der er synonym med Ligurien, faktisk stammer fra Frankrig?

Den lille olivensort Taggiasca, der i liguriske munde udgør den absolut bedste olivenolie, og dermed er så godt som synonym med Ligurien, hvor den primært vokser, stammer egentlig fra Frankrig.

Oprindelsen ændrer dog ikke på det faktum, at olivensorten er blevet så utrolig populær, fordi den har mindre syre end andre oliven, og derfor både gør sig godt til olivenolie af kvaliteten ekstra jomfru og til at spise, trods de små dimensioner.

Ekstra jomfru olivenolien på taggiasca har sandelig også fået tildelt æresmærkningen ”Riviera Ligure DOP”. Så ved du, hvad du kan overveje at tage med hjem næste gang turen går til Ligurien.

Se alle vores ferielejligheder og hoteller i Ligurien her

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere