Vidste du, at…

Parmesan-ost
Det italienske søsterprodukt til parmesanosten Parmigiana Reggiano, Grana Padano, fremstilles ikke længere af italienere, men derimod af 3.000 indiske krigere

…parmesanosten Grana Padano i Italien fremstilles af indiske krigere?

Det nok så velkendte italienske søsterprodukt til parmesanosten Parmigiana Reggiano, Grana Padano, fremstilles ikke længere af italienere, men derimod af 3.000 indiske krigere af stammen Sikh, der for nogle år siden rejste fra Punjab i Indien til Cremona i Italien for at videreføre dette gastronomiske symbol. Årsagen er ganske enkel: håndværkets fædre er nået pensionsalderen, og de unge italienere vil ikke arbejde i mælkeindustrien.

…Michelangelo var i lommen på højtstående kardinals højre hånd?

Michelangelo skylder tak for sin karriere i Rom til et snydagtigt forslag, der blev fremstillet af en ven i Firenze. Michelangelo skulle skabe en marmorstatue, begrave den i jord og senere sælge den som værende antik. Køberen, der var kardinal i Rom og kunstkender, gennemskuede deres nummer. Under påskud af at ville lade købet gå tilbage, sendte han sin højre hånd, Jacopo Galli, til Firenze. Kardinalen havde dog også gennemskuet talentet bag statuen og fik således Michelangelo til Rom og Vatikanet. Hvad der mere skete, giver sig selv.

Interesseret i flere facts om Italien?

Vidste du f.eks., at Italiens korteste vej kun er fem meter lang? Eller at man kan få en bøde for at fodre duer i den toscanske by Lucca? Læs mere om de to italienske facts her.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Mikkel Krohne-Sørensen

Vinterferien deler danskerne

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som...
Læs mere