Vin- og madfestival på Azorerne

Azorerne
Det milde klima på Azorerne er ikke blot ideelt for ferierejsende, men også for landbruget.

Hvert år fejrer man på Azorerne den lokale vin og mad på en festival, hvor øernes beboere og besøgende kan nyde portugisisk vin og gastronomi i særklasse.

Vin på vulkaner

Kort efter de første portugisiske bosættere ankom til Azorerne i 1430’erne, blev de første vinstokke plantet i den vulkanske jord. Seks århundreder senere har et gunstigt klima og hårdt arbejde gjort vindyrkning til en indgroet del af kulturen på Azorerne.

Pico vinmark
De karakteristiske indhegnede vinmarker på Pico. Foto: Andrew Rusk, CC BY 2.0.

I dag er vindyrkningen i stigende grad med til at trække rejsende til Azorerne, som kommer for at opleve de unikke vingårde og marker. Især Pico, Azorernes andenstørste ø, er et populært udflugtsmål for vinentusiaster. Her kan du udforske et enestående landskab bestående af de små indhegnede vinmarker, currais, som sjældent er større end en tennisbane. Pico’s vinmarker er optaget på UNESCO’s lister over verdensarv, som et velbevaret eksempel på en tidligere vidt udbredt dyrkningskultur.

Tre dage med gastronomiske oplevelser på Azorerne

Vinene fra Azorerne er ikke kendt på de udenlandske markeder i samme grad som vine fra det portugisiske fastland, og størstedelen af vinproduktionen drikkes da også af de lokale på Azorerne. Men i 2018 har du fra den 19. til 21. okotber mulighed for at smage på Azorernes bedste vine og andre lokale produkter, når ‘Vin på Azorerne’-festivallen igen afholdes på São Miguel. Festivallen tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende, som ikke blot kommer for at prøvesmage gode vine, men også for blandt andet at se nogle af landets bedste kokke ved opvisninger, hvor der benyttes lokale produkter. Her spiller fiskeretter af indlysende årsager ofte en hovedrolle.

Du kan finde flere informationer om festivallen på den officielle hjemmeside her (på portugisisk). Du kan naturligvis også finde mere inspiration til din rejse til Azorerne i de andre artikler her på bloggen.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere