Smag på vin i Andalusien på rejse med Hideaways

Marker i Andalusien

Du behøver ikke tage på en specialiseret vinrejse for at opleve Andalusiens vine, vingårde og vinruter. På vores hideaways i Andalusien er du aldrig langt fra en stor vinoplevelse. Enoturisme, som vinoplevelser også kaldes, er en storartet måde at udforske Andalusiens landskaber på.

Andalusiens vinturisme er mere afslappet og tilbagelænet, end den man kan opleve i Frankrig eller Italien. Ofte kan vinbutikker arrangere ture og vinsmagninger, så det er bare med at høre ad. Andalusien har mere end 40.000 hektar vinområder, hvoraf over halvdelen udgøres af fire store denominationer.

Det er sjovest at gå på vinoplevelse i Andalusien, når der er druefestival. Der er adskillige af disse på forskellige tidspunkter, men de ligger typisk lige efter druehøsten, der som regel finder sted i september. Vendimia i Jerez er et eksempel på en druehøstfestival, der både er meget lokal og alligevel indbydende at følge med i for gæster i byen.

Se foto på Google fra Vendimia i Jerez

Vinområder i Andalusien

Og nu vi har nævnt Jerez, bør byen og området omkring den have et par ekstra ord med på vejen. Det er nemlig fra Jerez den verdensberømte Sherry kommmer. Området ligger ikke så langt fra den dejlige by Cádiz.

Ved Sierras de Malaga produceres den traditionelle søde Malaga dessertvin stadig, men innovative vinbønder i området omkring Ronda er også begyndt at gro rødvine, som primært bliver brugt som bordvine lokalt i området.

Læs også: Oplev Ronda med vores Hideaways i Andalusien

I Montilla Moriles producerede man også indtil for nyligt primært brændevine og søde dessertvine, men repetoiret er udvidet med andre vine her i området ved Cordoba.

Endelig er der vinområdet Condado de Huelva i nærheden af Huelva, hvor en række tørre og søde hvidvine forfører i varmen. Ud over de nævnte distrikter er der i Andalusien en lang række mindre vinområder, “Comarcas Vinícolas”.

Andalusien har været gennem en rivende udvikling inden for vinproduktion de seneste 20 år, men der er stadig mere lokalproduktion og landlig idyl over vinproduktionen her end i de mere intensivt dyrkede vindistrikter andre steder i Spanien.

Ferieboliger og hoteller i Andalusien

Hideaways er specialist i rejser til Andalusien hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger. På mange af vores hoteller kan du nyde den gode mad og vin som Andalusien er så kendt for. Læs mere om rejser til Andalusien her på bloggen, se vores rejsetema om mad og vin, eller en oversigt med alle hoteller og ferieboliger i Andalusien.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere