Vinter med sol og varme i Portugal

Algarvekyst
Søg tilflugt for vinteren på Algarvekysten. Foto: Porto Bay Trade, Creative Commons.

Når vintermørket sænker sig over Danmark, er der heldigvis i Portugal gode muligheder for at tage en pause fra kulden. Her er vintermånederne mange steder nærmest forårsagtige og indbyder stadig til masser af spændende oplevelser.

Vintervejret i Portugal

Mens den portugisiske sommeren generelt byder på masser af sol og varme i hele landet, bliver klimaforskellen mellem regionerne mere udtalt i vintermånederne.

På fastlandet er den nordlige region således generelt den koldeste og mest nedbørsrige om vinteren, mens du med fordel kan søge mod syd, hvis det er solskinstimer og lunere temperaturer, du søger. På fastlandet er den sydvendte kyststrækning i Algarve derfor et ideelt vinterrejsemål. Her ligger dagtemperaturene om vinteren ofte på behagelige 15-20 grader med betydeligt flere solskinstimer end hjemme på vores egne breddegrader.

De portugisiske øgrupper Madeira og Azorerne er ligeledes populære “tilflugtssteder” for mange nordboer om vinteren. Takket være dagtemperaturer på omkring 20 grader og mange solskinstimer har du også i vintermånederne alle muligheder for at udforske øernes spektakulære natur på vandreture, mountainbike eller til hest. Ligeledes rejser mange også hertil for at udforske seværdighederne under havoverfladen på dykkerture.

Azorerne sti
Det milde klima på Azorerne indbyder til aktive ferier om vinteren. Foto: Comanche0, Creative Commons.

Aktiv ferie med bedre plads

Holder du af aktive ferier er vintersæsonen i det hele taget et oplagt tidspunkt at rejse til Portugal. I modsætning til højsommeren, hvor det kan føles for hedt til at bevæge sig væk fra vandet, indbyder de behagelige temperaturer om vinteren i højere grad til at være aktiv med for eksempel vandreture inde i landet og golf.

Selvom efteråret og vinteren bestemt ikke er noget dårligt tidspunkt at besøge Portugal, er det de fleste steder lavsæson. Men det kan dog i sig selv være endnu en grund til netop at rejse hertil på denne årstid. Så slipper du for lange køer ved populære seværdigheder og har chancen for at gå uforstyrrede ture på de smukke strande.

Årtiden byder også på flere unikke oplevelser som vinhøsten i Douro-dalen eller det store nytårsbrag på Madeira.

Tags fra artiklen
Mere fra Mikkel Houmøller

Oplev verdens bedste akvarium i Lissabon

Lissabon er et ideelt rejsemål, hvis du er på udkig efter en...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *