Vinterferien deler danskerne

Skiløbere i Italien
Val Di Fassa skiresort i Itailen

Sol eller sne? Det er valget for de omkring 380.000 danskere, som hvert år rejser på vinterferie i udlandet i februar. En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at halvdelen foretrækker sol og strand – den anden halvdel sne og ski.

Ferie under solparasol eller på skipisten

Ifølge den seneste udgave af Danmarks statistiks netmagasin Bag Tallene er Østrig, Norge og Sverige favoritdestinationer for skiløberne, mens Spanien, Thailand og Tyrkiet er favoritter, hvis man hellere vil bruge vinterferien i varmen.

Opgørelsen, som kun dækker rejser på mindst 4 dage foretaget i 2015, viser at 202.000 valgte skiferien, mens 186.000 i stedet fyldte badetøj og solcreme i kufferten for at tage til varmere himmelstrøg.

Østrig var med 69.000 danske besøgende i februar den klart mest populære destination for skiløberne, men mange drager også nordpå til Norge og Sverige, som modtager henholdsvis 35.000 og 20.000.

For de solhungrende lå Spanien i top med 42.000 besøgende, mens 21.000 tog helt til Thailand og 15.000 til Tyrkiet. Bemærk at tallene er for februar 2015, og det kan meget vel tænkes, at uroen i Tyrkiet den seneste tid har påvirket mønsteret i 2016 og 2017.

Pjækker for at rejse længere

Det varierer fra landsdel til landsdel om skolernes vinterferie ligger i uge 7 eller 8, men fælles er dog, at den kun er på én uge. Der er dog ifølge turismestatistikken fra Danmarks Statistiks en del børn, som pjækker for at forlænge ferien. I gennemsnit rejser vi således på vinterferie i 9 dage.

Specielt når vinterferien bruges under fjerne himmelstrøg som for eksempel i Thailand eller Indonesien bliver vinterferien ekstra lang – i gennemsnit henholdsvis 16 dage og 13 dage.

Bruges vinterferien i et af vores nabolande, er tendensen omvendt. Går turen til Tyskland nøjes vi med at holde ferie i 5 dage, mens vi bliver i Sverige og Norge i 6 dage.

Vinterferien opstod på grund af fravær

I Danmark er vinterferien en forholdsvis ny opfindelse. Mens efterårsferien blev oprettet, for at børnene kunne hjælpe med til høsten, var det øget velstand, som gav behov for en vinterferie. Efterhånden som det i løbet af 70’erne blev populært at tage på skiferie, tog stadig flere forældre således deres børn ud af skolen.

Derfor valgte kommunerne gradvist at indføre vinterferie ved at samle en række fridage til én samlet uge.

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere