Windsurfing og vandsport på Gran Canaria

Playa de Pozolzquierdo

Gran Canaria er som skabt til aktiv ferie, og øen har da også gennem årtier været et foretrukket rejsemål for windsurfere fra hele Europa. Men også hvis du ikke surfer selv, er øens mange surfer-spots et besøg værd. Hvor surfere samles, opstår en egenartet kultur – og det er spændende at følge den vilde akrobatik ude på bølgerne.

Surfer-kulturen opstår i sagens natur ved vandet, og i de små flækker rundt om på Gran Canaria, hvor surferne holder til, finder du små hyggelige cafeer og restauranter – ofte med udsigt over havet, så man kan følge med i surfernes legen på bølgerne i den kraftige vind. Det er – uanset om man selv surfer eller ej -et interessant afbræk fra Las Palmas travle strande.

Verdens bedste windsurfer nogensinde, den halvt danske Björn Dunkerbeck, voksede op på Gran Canaria, og i dag har hans familie et surfcenter på øen. Dunkerbecks surfcenter ligger ved Playa del Aguila, men Gran Canarias mest berømte surf spot er nok Pozo Izquierdo, hvor der også afholdes store internationale konkurrencer. Her kan man mange dage møde nogle af verdens bedste windsurfere, der boltrer sig i bølgerne med seje moves.

Pozo Izquierdo er for hardcore bølgesejlere og er bestemt ikke et begyndersted. Vil du i gang med bølgesejlads er Vargas et bedre bud. Her er bølgerne mere tilforladelige. Vil du prøve windsurfing for allerførste gang, er der et center i Las Palmas for begyndere. Mistral-centret ved Bahia Feliz har dog bedre faciliteter og også her er vandet flat, hvilket er et must, for dem der vil i gang med windsurfingen.

Surfing og kitesurfing på Gran Canaria

Gran Canaria egner sig også til almindelig bølgesurfing uden sejl. Men hvor de bedste windsurferspots ligger på øens sydøstlige kyst, så ligger de fleste og bedste “regular” surfing spots på Gran Canarias nordlige kyst. Selvfølgelig er der også masser af kitesurfing på Gran Canaria. Kitesurferne rejser til Gran Canaria af samme grunde som windsurferne: Masser af vind og behagelige temperaturer, mens det er koldt i Europa.

Kite surfing er i øvrigt blevet en stor dille blandt de indfødte på Gran Canaria, og man ser ikke sjældent folk forlade deres arbejdsplads under siestaen midt på dagen for at tage en time på havet. Det er nærmest blevet en livsstil for mange på øen, og man forstår dem godt. Der er aldrig langt til et godt kiter-spot – uanset hvor man bor og arbejder på runde og arealmæssigt meget overskuelige Gran Canaria.

I det hele taget er Gran Canaria et rent slaraffenland for alle former for vandsport, dykning og aktiv ferie. Man kan næsten altid finde både blæsende wind- og kitesurferspot, surferspots med gode bølger eller mere rolige bugte og strande til dykning eller bare en dukkert i vandet, inden man slapper af i sandet og nyder solen på den smukke vulkanø.

Er du til aktiv ferie, så læs også blogindlægget: På eventyr i Gran Canarias vulkanlandskaber

Tags fra artiklen
, ,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere