Besøg Chopins fødeby i Polen

Statue af Chopin
Statue af Chopin i parken i Zelazowa Wola. Foto-kreditering: jbquig. Oploaded under licensen CC BY 2.0

Frédéric Chopin, der havde en fransk far og en polsk mor, blev født i 1810 i Zelazowa Wola, som er en lille by vest for Warszawa. Han levede i Polen sine første 20 leveår og vandt ry som en dygtig pianist, før han tog til Paris i Frankrig og vandt international berømmelse. Selv om han ligger begravet i Paris, tager mange musikelskere rejsen til hans polske fødehjem, som i dag er et museum, og den skyggefulde park, der omgiver det, som en bevægende pilgrimsrejse.

Koncerter i begyndelsen af maj

Hvis du også tager på en sådan rejse, så sørg for – om muligt – at lægge denne endagsrejse fra Warszawa på en søndag formiddag i begyndelsen af maj, hvor der er koncerter med virtuose pianister, der spiller i den selvsamme stue, hvor Chopin komponerede sine første valse, polonæser, mazurkaer og nocturner.

Kombiner med besøg i Kampinos Nationalpark

Stadig med hovedet fyldt af Chopins melodier kan man besøge Kampinos Nationalpark. Den velafmærkede naturrute udgår fra Zelazowa Wola og fører gennem tætte skove og blomsterstrøede enge – omgivelser, der ikke kan have undgået at inspirere Chopin. Hvis man vælger ikke at forlade Warszawa, bør man undersøge sommerprogrammet for de Chopin-koncerter, der finder sted i byens vidunderlige Lazienki-park i nærheden af det imponerende Chopin-mindesmærke, der blev indviet i 1926.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse præcis som det passer dig, enten med direkte fly eller med mellemlanding. Du kan dertil vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller.

Pssst…. gå ikke glip af et kig på vores unikke Hideaways-hoteller

Vi anbefaler også at du lejer en bil, for at få de bedste muligheder for at opleve området, du rejser til.

 

Ønsker du at få ferietips, gode tilbud og meget mere spændende rejseinspiration?  Klik her og tilmeld dig vores nyhedsbrev.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Escapeaway

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere