Afbudsrejser og restpladser

Er der noget bedre end en rejse sydpå, på et godt hotel, med sol og varme og lækker mad - og så har du betalt lidt mindre end de andre gæster? Det er muligt, når du er fleksibel og kan rejse med kort frist uden at være kræsen med destinationen. Herunder kan du læse hvordan du kan booke afbudsrejser og restpladser med Escapeaway.

Når flyselskaberne, hotellerne og rejseselskaberne har få pladser tilbage på nogle datoer, har du ofte mulighed for at sikre dig en billig afbudsrejse, også selvom de skal sælge den med tab. For dem er det nemlig bedre at få rejsen solgt til en lav pris, end at sædet eller senge skal stå tom. Er du kvik, kan du derfor hjælpe dig selv til en billig ferie, hvis du kan besætte en af de restpladser, der er på markedet.

  Destinationer på kort

  Populære rejsemål

  Få en smagsprøve og se med nedenfor

  Hvad er en afbudsrejse?

  Hvis en eller flere personer er nødt til at droppe ferien, enten pga. sygdom, arbejde eller andre, ydre omstændigheder, så står flyselskabet, hotellet eller ferieresortet tilbage med et tomt sæde eller værelse. Der er sikkert allerede betalt for det én gang, men indtægterne fra afbudsrejser er en integreret del af økonomien i rejsebranchen, så her er der mulighed for at skumme fløden ved at sælge produktet én gang til. Til gengæld er der som oftest ret kort tid til afrejse, så rejseselskaberne er nødt til at sælge rejsen til en nedsat pris, hvilket er til din fordel, hvis du er klar og fleksibel. Afbudsrejser optræder i dag i søgemaskinen hos Escapeaway sammen med alle andre rejser, så gå på udkig efter de gode tilbud ved at søge efter rejser til dine favoritdestinationer.

  De 5 mest populære rejsemål for afbudsrejser:

  1. Afbudsrejser og restpladser til Gardasøen
  2. Afbudsrejser og restpladser til Alanya
  3. Afbudsrejser og restpladser til Rhodos
  4. Afbudsrejser og restpladser til Malaga
  5. Afbudsrejser og restpladser til Calella

  Hvad er restpladser?

  Når et fly skal fyldes op til sidste sæde, eller hotellet skal have solgt sine værelser optimalt, så opstår der ofte restpladser, som de er villige til at sælge til en god pris. Det kan være et værelse, som har været reserveret til et større selskab, som har måttet skære fra, eller det kan være værelser med en begrænset udsigt, som man ikke kan sælge til fuld pris. Det kan også være, at hotellet har holdt nogle værelser tilbage i forventning om at kunne sælge dem til en højere pris. Hvis det ikke lykkes med kort tid tilbage, er de nødt til at sælge dem som restpladser med en betragtelig rabat. Hvis du holder dig klar og kan rejse med kort varsel, så kan du altså få en lækker ferie til en endnu mere lækker pris.

  Det kaldes også last minute rejser

  Med en samlet betegnelse kaldes afbudsrejser og restpladser også for 'Last Minute Rejser', som understregning af, at du skal være klar til at rykke i lufthavnen på ganske kort tid - som oftest har du dog mere end et enkelt minut til at beslutte dig. Hos Escapeaway kan du booke last minute rejser ved at lave en søgning i vores smarte søgemaskine, som finder de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavprisfly - og sætter dem sammen med de billigste hotelværelser, som nettet kan tilbyde. På den måde sikrer du dig en god og billig ferie, men stadig med den kendte Escapeaway-kvalitet: Kun hoteller med gode anmeldelser.

  >> Læs også om charterrejser med Escapeaway

  Afbudsrejser

  Afbudsrejse, last minute, restplads eller afbestillingsrejse, kært barn har mange navne, men uanset hvad de forskellige bureauer, hoteller og flyselskaber kalder det, så handler det jo i bund og grund om det samme: Du ønsker at rejse billigt, uanset om det er strandferie, storbyferie eller en kulturrejse, der er i spil!

  Og naturligvis kan du også rejse billigt med Escapeaway...

  For at finde de billigste priser og bedste tilbud på afbudsrejser skal du blot indtaste hvor du ønsker at rejse til og naturligvis også fra hvilken lufthavn og i hvor mange dage. Husk at vi hos Escapeaway tilbyder afrejser dagligt og i nøjagtig det antal dage du vil holde ferie.

  Pakkerejser med fuld tryghed!

  Når du booker en pakkerejse, altså inkl. fly, hotel og evt. transport (billeje eller transfer t/r til dit hotel) er du naturligvis dækket af den rejsegaranti, vi som dansk rejsebureau har stillet, ligesom vi som medlem af Danmarks Rejsebureau Forening følger loven om pakkerejser. 

  Vi søger afbudsrejser blandt alle flyselskaber og hoteller

  Når du søger efter afbudsrejser hos Escapeaway, sammenligner vi de aktuelle rejser fra mange selskaber, og finder du en afbudsrejse, der lever op til dine ønsker, er det blot at klikke på "fortsæt" for at få mere information om rejsen. Hos os kan du vælge at flyve ud med et flyselskab og retur med et andet. På den måde får du ofte de billigste priser, både på "normale" rejser og afbudsrejser. I søgemaskinen finder du således priser fra alle anerkendte flyselskaber herunder SAS, Norwegian, Ryanair, easyJet, Lufthansa m.fl.

  Afbudsrejser med SAS og Escapeaway Rejser

  Foto: SAS er et af mange selskaber du kan flyve med når du rejser med Escapeaway.

  Last minute, hvor kan du rejse til?

  Vi søger efter last minute og restpladser til alle rejsemål og byer, som du finder i programmet online. Blandt de mest populære rejsemål for en rejse last minute, er lande som Italien, Grækenland, Spanien, Frankrig og Portugal, men du kan også rejse til oversøiske rejsemål og destinationer som f.eks. Thailand, Bali og Maldiverne.

  Afbudsrejser til Mallorca i Spanien

  Foto: Mallorca i Spanien er et populært rejsemål, også for billige afbestillingsrejser. Søg priser på rejser til Mallorca her

  Kan en storbyferie være en afbudsrejse?

  Ja, naturligvis kan du også rejse på storbyferie til små penge, hvis du er fleksibel i sidste øjeblik. Ligesom på de efterspurgte rejsemål for badeferie har flyselskaberne og hotellerne i storbyerne også restpladser de sælger billigt tæt på afrejse. De mest populære rejsemål for storbyferie-afbudsrejser blandt vores gæster er:

  Afbudsrejser på storbyferie

  Foto: Hos Escapeaway er vi specialister i storbyferie til Lissabon i Portugal. Klik her og søg priser på rejser til Lissabon

  Fra hvilke lufthavne kan jeg rejse på afbestillingsrejse?

  Det bestemmer du helt selv, i søgemaskinen finder du priser på afbestillingsrejser fra lufthavnene i Billund, København, Aalborg, Århus og Hamborg. Vær dog opmærksom på at de billigste priser på restpladser ofte er fra de tre store lufthavn i København, Billund og Hamborg, og det er også her udvalget af flyruter og afbudsrejser er størst.

  Hotellernes restpladser sælges billigt last minute

  Selvom de fleste tænker på en pakkerejse når man siger ordret afbudsrejse, så kan du naturligvis også være heldig at finde et billigt hotel i sidste øjeblik, og hos Escapeaway vælger du selv om du vil købe en samlet pakkerejse med fly, hotel og evt. transfer, eller blot hotel hvis du selv vil stå for transporten.

  Afbudsrejser på hoteller

  Foto: Hvorfor ikke vælge et hotel med havudsigt, selvom du rejser "last minute" - her er det hotel Domes Noruz på Kreta. Klik her og se flere rejser til Kreta i Grækenland.

  Uspecificerede rejser

  De billigste rejser kan være med uspecificeret indkvartering, men modsat flere af vores kollegaer i rejsebranchen sælger vi hos Escapeaway ikke rejser, hvor du bor på unavngivne hoteller. Vores koncept er netop, at du på din ferie bor på nøje udvalgte hoteller af god kvalitet, uanset om du rejser i sidste øjeblik på en billig afbudsrejse eller ej.

  Fleksibel rejselængde

  Du kan søge afbudsrejser af 1, 2 eller 3 ugers varighed og vælge den afrejselufthavn, der passer dig bedst. Men du kan også vælge at rejse på "skæve dage" og selv bestemme din rejselængde. Det er det, vi kalder fleksibel rejselængde. Uanset hvilken ferieform du ønsker, finder du et stort udvalg af ferierejser som f.eks. storbyferie og koncept hoteller.

  >> Læs også om Escapeaways fleksible charterrejser