Afbudsrejser og restpladser

Er der noget bedre end en rejse sydpå, på et godt hotel, med sol og varme og lækker mad - og så har du betalt lidt mindre end de andre gæster? Det er muligt, når du er fleksibel og kan rejse med kort frist uden at være kræsen med destinationen. Herunder kan du læse hvordan du kan booke afbudsrejser og restpladser med Escapeaway.

Når flyselskaberne, hotellerne og rejseselskaberne har få pladser tilbage på nogle datoer, har du ofte mulighed for at sikre dig en billig afbudsrejse, også selvom de skal sælge den med tab. For dem er det nemlig bedre at få rejsen solgt til en lav pris, end at sædet eller senge skal stå tom. Er du kvik, kan du derfor hjælpe dig selv til en billig ferie, hvis du kan besætte en af de restpladser, der er på markedet.

De 5 mest populære rejsemål for afbudsrejser:

  1. Afbudsrejser og restpladser til Gardasøen
  2. Afbudsrejser og restpladser til Alanya
  3. Afbudsrejser og restpladser til Rhodos
  4. Afbudsrejser og restpladser til Malaga
  5. Afbudsrejser og restpladser til Calella

Hvad er en afbudsrejse?

Hvis en eller flere personer er nødt til at droppe ferien, enten pga. sygdom, arbejde eller andre, ydre omstændigheder, så står flyselskabet, hotellet eller ferieresortet tilbage med et tomt sæde eller værelse. Der er sikkert allerede betalt for det én gang, men indtægterne fra afbudsrejser er en integreret del af økonomien i rejsebranchen, så her er der mulighed for at skumme fløden ved at sælge produktet én gang til. Til gengæld er der som oftest ret kort tid til afrejse, så rejseselskaberne er nødt til at sælge rejsen til en nedsat pris, hvilket er til din fordel, hvis du er klar og fleksibel. Afbudsrejser optræder i dag i søgemaskinen hos Escapeaway sammen med alle andre rejser, så gå på udkig efter de gode tilbud ved at søge efter rejser til dine favoritdestinationer.

Hvad er restpladser?

Når et fly skal fyldes op til sidste sæde, eller hotellet skal have solgt sine værelser optimalt, så opstår der ofte respladser, som de er villige til at sælge til en god pris. Det kan være et værelse, som har været reserveret til et større selskab, som har måttet skære fra, eller det kan være værelser med en begrænset udsigt, som man ikke kan sælge til fuld pris. Det kan også være, at hotellet har holdt nogle værelser tilbage i forventning om at kunne sælge dem til en højere pris. Hvis det ikke lykkes med kort tid tilbage, er de nødt til at sælge dem som restpladser med en betragtelig rabat. Hvis du holder dig klar og kan rejse med kort varsel, så kan du altså få en lækker ferie til en endnu mere lækker pris.

Det kaldes også last minute rejser

Med en samlet betegnelse kaldes afbudsrejser og restpladser også for 'Last Minute Rejser', som understregning af, at du skal være klar til at rykke i lufthavnen på ganske kort tid - som oftest har du dog mere end et enkelt minut til at beslutte dig. Hos Escapeaway kan du booke last minute rejser ved at lave en søgning i vores smarte søgemaskine, som finder de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavprisfly - og sætter dem sammen med de billigste hotelværelser, som nettet kan tilbyde. På den måde sikrer du dig en god og billig ferie, men stadig med den kendte Escapeaway-kvalitet: Kun hoteller med gode anmeldelser.

>> Læs også om charterrejser med Escapeaway

Læs mere