Flyrejser med Turkish Airlines

For bagageregler og anden praktisk information kan du besøge flyselskabets hjemmeside her.

Historie

Turkish Airlines blev grundlagt i 1933 som 'State Airlines Administration' og var et departement under det tyrkiske forsvarsministerium. I 1938 blev flyselskabet dog overført til Transportministeriet, men havde stadig det ikke særlig mundrette navn 'General Directorate of State Airlines'. Turkish Airlines var indledningsvis udelukkende et indenrigs-flyselskab, men fløj i 1947 for første gang internationale med en tur til Athen. Selvom selskabet efterfølgende udvidede med ruter til Nicosia, Beirut og Cairo, var Turkish Airlines frem til starten af 1960'erne først og fremmest et indenrigsflyselskab. I 1983, 50 året for selskabets etablering, besluttede en nytiltrådt tyrkisk regering, at Turkish Airlines trængte til en modernisering. Selskabet som i en årrække havde haft et blakket ry, udviklede sig de efterfølgende årtier til et moderne internationale flyselskab med en bred vifte af inden- og udenlandske destinationer i programmet. I 2008 blev Turkish Airlines det 20. medlem af Star Alliance, som derudover tæller medlemmer såsom Lufthansa og SAS. Siden er flyselskabet flere år i træk blevet kåret til Europas bedste.

Destinationer

Turkish Airlines primære lufthavn er Atatürk International Airport i Istanbul, hvorfra selskabet tilbyder mere end 200 destinationer fordelt på flere verdensdele. I Danmark kan du flyve med det tyrkiske selskab fra Aalborg, Billund og København Lufthavn. Det er naturligvis oplagt, at benytte Turkish Airlines, når du skal rejse med Escapeaway til Istanbul. Rejser du fra det vestlige Danmark, kan du eventuelt overveje at flyve fra Hamborg Lufthavn, hvor Turkish Airlines også har mange ruter.

Information om Turkish Airlines

Vi gør opmærksom på, at alle ovenstående informationer er vejledende og vi tager derfor forbehold for ændringer. Vi henviser altid til aktuel information som fremgår af dit rejsebevis og flybillet. Rejser du med Hideawys og har spørgsmål omkring en flyrejse med Turkish Airlines, er du altid velkommen til at kontakte os.