Kulturrejser

Hos Escapeaway kan du finde spændende kulturejser til fascinerende og spændende, historiske rejsemål. Vi er specialister i kulturrejser til sydeuropæiske rejsemål, med flesksible rejsedatoer og individuel rejselængde.

Sanserne bliver pirret, og forestillingsevnen kommer på overarbejde, når man er på en kulturrejse og oplever efterladenskaber i landskabet, fra succesrige civilisationer, som af forskellige årsager er gået til grunde, er blevet jaget væk, eller frivilligt har forladt en by, en fæstning, en havn, en dal - måske et helt land.

Europæiske kulturrejser med stilfuld overnatning

Vores overvejende europæiske kulturrejser bringer dig tæt på fortiden, når du besøger den ikoniske Alhambra i Granada, lægger nakken tilbage og betragter den enorme Sagrada Familia i Barcelona, eller forestiller dig gladiatorernes kamp i Roms Collosseum. Mens du besøger en moderne storby, kan du træde ind i fortidens små - og meget store - arkitektoniske mirakler. Fra Akropolis i Athen, over den ikoniske havneby Dubrovnik til Mont Saint-Michel i Normandiet er Escapeaways kulturrejser med til at bringe dig nye perspektiver på fortidens ingeniører og byplanlæggere.

De mest populære europæiske kulturrejser går til:

  • Andalusien i Spanien
  • Toscana i Italien
  • Algarvekysten i Portugal
  • Sicilien i Italien
  • Provence i Frankrig

Andalusien
I Spaniens sydligste region står de kulturelle oplevelser i kø, samtidig med at man kan nyde stranddage på nogle af Europas mest populære strande. Blandt højdepunkterne er landsbyen Ronda, med den dramatiske kløft, og naturligvis Granada med den ikoniske Alhambra. Hovedstaden Sevilla byder på talrige oplevelser, ligesom Cordoba, Jerez de la Frontera, Cadiz og perlen Malaga også bør stå på din ønskeseddel.

>> Læs mere om rejser til Andalusien her

Toscana
Regionen, som er Italiens mest kendte og elskede, kaldes også for Italiens hjerte, og det forstår man godt. For hvis det ikke var nok med den smukke natur, isolerede landsbyer og den flotte kyst, så byder Toscana også på kulturbyer i absolut sværvægstklasse, herunder især Firenze, Lucca, Siena og Pisa, som alle bør besøges i mindst et par dage. Hos Escapeaway har vi altid et bredt udbud af hoteller og ferieboliger i Toscana klar til din kulturrejse, hvad enten du ønsker en fast base, eller at rejse fra sted til sted.

>> Læs alt om kulturrejser til Italien her

Algarvekysten
Det sydligste Portugal har mange herligheder tilfælles med sin andalusiske fætter, og udmærker sig bl.a. med en dramatisk kyststrækning, og mange spændende oplevelser i baglandet, fx. Silves eller Monchique. Flyv til den internationale lufthavn i Faro - hovedbyen på Algarvekysten - og besøg smukke kystbyer som Olhao, Lagos, Sagres og 'spidsen' af Portugal ved Cabo São Vicente. Det er desuden let at kombinere med ture ind i Andalusien, fx. til Sevilla eller Cadiz.

>> Læs mere om kulturrejser til Portugal her

Sicilien
Italiens og Middelhavets største ø har levet en omtumlet og ombejlet tilværelse i midten af at hav, som er blevet skiftevis domineret af folkeslag fra hele regionen. Her finder man således arkæologiske og genetiske levn fra både arabere, berbere, grækere, romere og alt, hvad man kan tænke derimellem. Her er aktive vulkaner, spændende byer og øde bjergegne med smukke vandreture.

>> Find rejser til Sicilien her

Provence
I Frankrigs historiske Provence-region behøver man blot kigge langs kysten, hvor man finder velklingende stednavne som Nicee, Cannes, Saint Tropez, Montpellier og Monaco, men det er mindste lige så meget i baglandet at kulturrejsen til Provence bliver noget helt særligt. Besøg de historiske byer Arles, Nimes og Avignon, bliv klog på Vincent van Gogh og smag på vin i verdensklasse i Châteauneuf-du-Pape.

>> Find rejser til Provence her

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér