Københavns Lufthavn

Her kan du læse fakta og informationer om rejser fra Københavns lufthavn.

Priser på flybilletter og flyruter

Den nemmeste måde at få aktuelle priser og informationer om samtlige flyruter fra Københavns lufthavn er ved at benytte søgemaskinen her på Escapeaway. Alle priser, flytider og andre informationer bliver opdateret dagligt, og du kan vælge og sammenligne priser fra alle flyselskaber inkl. lavpriselskaber som Ryanair, Norwegian og easyJet. For at opnå den optimale flyrute kan det ofte betale sig at benytte forskellige selskaber på ud og hjemrejsen og det kan du naturligvis også når du rejser med Escapeaway.

Københavns lufthavn information

 

Københavns Lufthavn terminal 2 & 3

Modsat mange andre lufthavne, har man I København en blandet afgangs- og ankomsthal. Dvs. at man har valgt ikke at adskille ankomst og afrejse, hvilket giver god mening i en lufthavn, hvor der også findes mange transit-passagerer. Dvs gæster, som ikke har et ærinde i København, men blot har et par timers ophold her mellem der flyvninger. Både transit-passagerer, afrejsende og ankommende har derfor adgang til alle butikker og restauranter i lufthavnen.

Terminal 3 i Københavns Lufthavn er den primære terminal fra 1998, tegnet af Vilhelm Lauritzen A/S, som har forbindelse til både Metro og Øresundstog, parkeringshus, hotel og lufthavnsbusser. Det er også denne terminal man ender i, når man ankommer til Københavns Lufthavn. Terminalen er sammenbygget med Terminal 2, som bl.a. huser den nye, samlede sikkerhedskontrol. Siden marts 2015 har Terminal 1 - den tidligere Indenrigsgård - været lukket som selvstændig terminal, og tager sig nu af et mindre antal flyvninger uden jetbroer, dvs. hvor de rejsende går på asfalten ud til flyet og selv stiger ombord.

Når man er kommet ind i lufthavnen ('airside'), ophører terminalerne i praksis med at eksistere, da de er fuldstændigt bygget sammen. Her består lufthavnen i stedet af såkaldte 'fingre', nemlig Finger A, Finger B, Finger C, Finger D og Finger F, som du skal bruge til at finde frem til din gate. Fx. Gate C29 er så en gate, som ligger i Finger C. Vær opmærksom på, hvor du placerer dig i lufthavnen i forhold til den gate, som dit fly afgår fra. Der kan være op til 10 minutters gang.

Flyafgange fra CPH

Skal du flyve fra Københavns lufthavn kan du se alle flyafgange her. Oversigten viser dig bl.a.:

 • Afgangstidspunkt
 • Nyt afgangstidspunkt, hvis der er ændringer
 • Flyselskab
 • Destination
 • Flynummer (eller flynumre, hvis der er tale om codeshare)
 • Afgangsgate, hvis den er klar
 • Check-in-sted (Terminal 1 eller Terminal 2)
 • Status for afgangen (To Gate / New Gate / Boarding / Closing / Closed)

Flyankomster til CPH

Her kan du se ankomster for samtlige flyselskaber der flyver til Københavns lufthavn. Hvis du fx. skal afhente rejsende, som kommer hjem, så hold øje med oversigten for at se, om der fx. skulle være større forsinkelser.

Information om bagage

Har du mistet din bagage eller har spørgsmål omkrig bagage i Københavns lufthavn finder du information her

Et godt tip er at kigge forbi hjemmesiden flypassager som er lavet af Trafikstyrelsen, her finder du gode råd og tips til flyrejsen.

Transport med tog, bus, metro og bil

En ting er flyrejsen fra lufthavnen noget andet rejsen til Kastrup lufthavn. Uanset om du ankommer med bus, tog, metro eller i bil så husk at afsætte god tid af til forsinkelser. Der er gode forbindelser til Københavns Lufthavn fra resten af Danmark med offentlig transport. Der ligger således en underjordisk jernbanestation under Terminal 3, som betjenes af Øresunds- og intercitytog. Dertil kommer metrostationen, der ligeledes ligger i en overdækket, direkte forlængelse af Terminal 3. Med metroen tager det blot 15 minutter at køre til lufthavnen fra Nørreport Station. Endelig er der også busforbindelser og mulighed for at tage taxi til og fra lufthavnen.

Her følger information om de forskellige transportmuligheder.

 • Få informationer om bus hos Movia
 • Alt efter hvor du rejser fra i landet finder du information om tog til lufthavnen hos Øresundstog  og DSB
 • Se hvornår metroen kører til til Københavns lufthavn
 • Det er dyrt, men nemt at få parkering i Københavns lufthavn

Handlingselskaber

Alle flyselskaber skal have et handlingsselskab til at varetage alle opgaver i lufthavnen lige fra in-check af passagere til rengøring af fly. Det er også handlingsselskaberne der står for bagage og ombooking af flybilletter m.v. I Københavns lufthavn findes tre handlingsselskaber, hvor SAS og Novia er langt de største. På deres hjemmesider kan du se hvilket flyselskaber, de servicerer.

Novia
Københavns lufthavn
Terminal 2
2770 Kastrup
Telefon: 32 47 47 25 
Læs mere om Novia og hvilke flyselskaber Novia handler her

SAS Ground Handling
Københavns lufthavn
Box 150
2770 Kastrup
Telefon: 32 32 00 00 
Foruden SAS naturligvis servicere egne fly samarbejder de også med mange andre flyselskaber om handling, du kan se dem her

Parkering i Københavns Lufthavn

Gode motorvejsforbindelser er ifølge lufthavnen medvirkende til, at flere og flere rejsende vælger at køre hertil i egen bil. Kommer du i bil til Københavns Lufthavn, finder du parking til ethvert behov. Du kan således vælge mellem forskellige former for korttids- og langtidsparkering, som du kan bestille online. Du kan desuden benytte forskellige services til din bil, mens den holder parkeret i lufthavnen såsom vask, serviceeftersyn og hjulskift mm.

Der tilbydes også fjernparkering, hvor din bil holder udenfor lufthavnens område til en lavere pris, hvorefter du selv må gå, tage taxa eller bus frem til terminalen. Disse services kan du finde ved at søge på internettet, da de ikke er en del af lufthavnen. Eller gælder, at jo tættere på indgangen du vil holde, jo dyrere bliver det. Det kan være fint at holde tæt på, hvis man kun skal være borte et par dage, mens man bedre kan tåle en længere transporttid, hvis rejsen strækker sig over flere uger - dermed kan man holde parkeringsprisen nede.

Du kan finde mere information på lufthavnes egen hjemmeside her

Historie

Danmarks og Skandinaviens største lufthavn blev grundlagt i 1925, da flyrejser stadig var forbeholdt den velhavende elite. Alligevel blev den nye lufthavn på græsmarken i Kastrup fra starten et populært udflugtsmål, også for dem som ikke selv havde råd eller mod til at sætte sig ombord i et fly.

Københavns Lufthavn oplevede i 1930'erne en mangedobling i passsagerantallet og udvidede i 1939 lufthavnen med flere græsmarker og ikke mindst en ny moderne lufthavnsterminal for at følge med efterspørgslen. Den nye terminal som var tegnet af arkitekt Vilhelm Lauritzen, blev opført som en betonkonstruktion og karakteriseret af et selvbærende, bølget loft over ankomst- og afgangshallen. I 1999 blev Vilhelm Lauritzens lufthavnsterminal flyttet til en ny plads i lufthavnen for at gøre plads til en udvidelse, og den fredede bygning tjener i dag til modtagelse af VIP-gæster ved særlige lejligheder.

Lufthavnens stærke vækst i 1930'erne blev sat på pause med starten af 2. verdenskrig, hvor det meste af den civile flytrafik i lufthavnen blev indstillet. Alligevel gennemgik Københavns Lufthavn i krigsårene en udvikling, der betød, at den ved krigens afslutning fremstod som en af Europas mest moderne, internationale lufthavne. De bløde græslandingsbaner var således i krigsårene blevet erstattet af betonbaner og et system af taxiveje. Ligeledes undgik lufthavnen egentlige krigshandlinger og terminalen fremstod derfor uskadt og stort set ubrugt, klar til at tage mod passagerer. De første interkontinentale ruter til Amerikan åbnede da også allerede i 1946, og blot et par år senere var lufthavnen på Amager Europas tredjestørste med mere end 150 daglige starter eller landinger og næsten 300.000 passagerer årligt.

I dag er Københavns Lufthavn stadig et af de vigtige knudepunkter for flytrafikken i Nordeuropa og den travleste i Skandinavien. Lufthavnen som ligger otte kilometer fra Københavns centrum, modtog i 2014 mere end 25 millioner rejsende og er flere gange kåret som både Europas bedste og mest effektive lufthavn.

I Københavns Lufthavn sætter man i følge lufthavnens egne oplysninger en ære i, at du som rejsende oplever besøget i lufthavnen som en positiv del af rejsen. Derfor vil du opleve, at lufthavnen er indrettet, så du både har mulighed for at tage et hvil, shoppe i spændende butikker eller få stillet sulten på én af mange forskellige restauranter og caféer.

Ruter fra Københavns Lufthavn

Du finder en bred vifte af internationale flyselskaber i Københavns Lufthavn, som tilsammen tilbyder omkring 150 forskellige destinationer i det meste af verden.

>> Læs mere om lufthavne