Generationsferie

Er I flere generationer, der rejser sammen? Hos Escapeaway har vi mange familier, hvor bedsteforældre, børnebørn og deres forældre tager på ferie sammen. Der er ofte mange ønsker og behov, der skal opfyldes, for at det bliver den helt rigtige oplevelse for både de yngste og ældste rejsende. 

Derfor har vi oprettet rejsetemaet generationsferie. Efter mange henvendelser fra vores gæster kan vi godt se, at det kan være svært at finde det helt rigtige sted, når mulighederne og ønskerne er mange. Typisk vil de hoteller og lejligheder, der er markeret med ’generationsferie’ udmærke sig ved at have gode faciliteter til både børn og voksne. Ofte vil de også have muligheden for at I kan bo i store lejligheder med flere soveværelser, eller også tilbydes I et godt miks af hotelværelser (til bedsteforældrene) og lejligheder (til børnefamilien).

Mest populære rejsemål for generationsferie

En vellykket generationsferie handler naturligvis også om de oplevelser, I får sammen, når I er fri af hverdagens travlhed og forpligtigelser. I afslappede rammer bliver der plads til kvalitetstid på en anden måde end i de vante rammer. Her bestemmer I selv dagens tempo, og ingen føler at de blot er med som ekstra påhæng. Nogle af de udvalgte hoteller har for eksempel børnepool og samtidig mulighed for, at de voksne kan benytte SPA-området. Ergo: De Hoteller og lejligheder du finder under temaet 'generationsferie' her hos Escapeaway er steder, der egner sig godt til stor som lille. Du kan læse mere specifikt om, hvad hvert sted tilbyder i de uddybende beskrivelser af hvert sted.

For travle børnefamilier og bedsteforældre, som måske også endnu selv arbejder eller har et tætpakket program, er en generationsferie en god mulighed for at reservere nogle dage i kalenderen til at nyde hinandens selskab. De senere år har vi set flere og flere benytte denne rejseform, når en stor mærkedag skal fejres på tværs af generationerne. Lige så ofte er anledning dog bare, at man ønsker at gøre noget for sine nærmeste, der er lidt ud over det sædvanlige.

Et uforglemmeligt ferieminde for både børn og voksne

Dermed ikke sagt, at I behøver være sammen hele tiden. Styrken ved at rejse flere sammen på en generationsferie er også, at I indimellem kan dele jer op, så flere ønsker kan tilgodeses. Måske vil nogle i familien helst bare bruge dagen på stranden eller ved poolen, mens andre indimellem vil på vandretur eller sightseeing. Så kan I blot dele jer op for så senere at finde sammen igen og udveksle dagens erfaringer.

Det er dog sjældent svært at finde på fælles aktiviteter, som alle familiens generationer kan have glæde af. Det kunne for eksempel være at udforske det lokale marked med lækre smagsprøver og gode chancer for at finde et unikt souvenir, eller en rundvisning med jeres egen guide ved en spændende seværdighed. Mulighederne er mange for at skabe uforglemmelige, fælles ferieminder.

Generationsrejser til Italien er et populært valg, da der her er mange charmerende ferievillaer med rigelig plads til hele slægten. Men tag dig gerne god tid til at kigge i hele vores udvalg med destinationer og ferieboliger, som vi vurderer lever op til kravene på en generationsferie med børn og børnebørn.

>> Læs også om langtidsrejser her