Kør-selv-ferie i Europa

En kør-selv-ferie er noget helt særligt, for det giver dig en frihed og mulighed for oplevelser, som du ikke har på rejser med fly. Og så foregår det i dit helt eget tempo.

Vi har gjort det nemt for dig ved at udvælge de af vores håndplukkede hoteller og ferieboliger, som ligger i køreafstand fra Danmark. Når du søger på datoer, kan du bl.a. sortere hotellerne efter pris, land, rejsemål og kategori, så du nemmest kan finde det helt rigtige gemmested til dig.

Når du vælger kør-selv-ferie er du helt fri for at bekymre dig om offentlig transport. I stedet for at studere køreplaner kan du frit udse dig seværdigheder og attraktioner, som du eventuelt gerne vil opleve på din vej ned gennem Europa, og ikke mindst når I er fremme på rejsemålet. Med en bil til rådighed får du og familien det optimale ud af rejsemålet, hvad enten det gælder at finde de bedste badestrande eller mest interessante kulturelle oplevelser.

Mest populære rejsemål til kør-selv-ferie

Italien og Frankrig er de mest populære kør-selv-destinationer hos danskerne. Det skyldes naturligvis, at landene ligger i en overskuelig køreafstand fra Danmark samt, at klimaet her er kendt for at være leveringsdygtigt, hvis du søger sol og sommer. Her finder man idylliske byer, smukke sandstrande, spændende natur og mange muligheder for små afstikkere op i bjergene eller ad små kystveje hvor man må stoppe og nyde udsigten om hvert et sving.

Men også Kroatien rangerer efterhånden blandt de mest populære destinationer, og det er ikke uden grund. Her finder du nemlig meget af de vi alle søger på en sydeuropæisk ferie lige fra hyggelige middelalderbyer til krystalklart badevand og yderst lækker mad vin. Desuden ligger Kroatien i ca. samme afstand fra Danmark som Norditalien, så det er ingen sag at køre selv til Kroatien.

Blandt de rejsemål hvor mange tager på kør-selv ferie til Italien er Toscana, Ligurien, Gardasøen og Umbrien, men flere og flere vælger også at holde ferie i regioner som Veneto og Piemonte. På alle destinationerne finder du skønne håndplukkede ferieboliger og hoteller til både familier og par.

Selvom det med årene er blevet betydeligt billigere at taget flyet på ferie, er kør-selv-ferien stadig mange danskeres foretrukne ferieform. Ganske vist er det en langsommere rejseform, men uanset om du rejser med venner, familien eller alene, giver bilen jer nogle helt andre muligheder. I bil har I mange flere muligheder for at gøre selve turen frem til den endelige destination til en del af rejseoplevelsen.

Frihed på fire hjul

Når I alligevel skal holde pauser undervejs for at skifte chauffør eller blot strække ben, er det oplagt at få noget ud af pauserne. Det kan anbefales for eksempel at tage sig tiden til at prøve nogle lokale restauranter, som ikke ligger lige ved motorvejen. Alt efter hvor langt I skal, kan det også være naturligt at indlægge én eller et par overnatninger undervejs.

Når først man ligger i slipstrømmen på Autobahnen, er det fristende blot at få lagt nogle kilometer bag sig. Men hvorfor ikke udnytte kør-selv-feriens fleksibilitet til fulde? Her hos Escapeaway kan du nemt booke flere hoteller til ferien, hvis du vil have tid til at udforske flere steder undervejs på turen sydpå. På den perfekte kør selv ferie bestemmer I selv tempoet og kan selv vælge oplevelser undervejs som passer til humør, vejr og pengepung.

Dertil kommer, at "kør-selv"-delen af din ferie også er en oplagt chance for at opleve mere af dit endelige rejsemål. Du behøver ikke bo det samme sted hele ferien. Det er for eksempel populært at tage på bilrundrejser i Toscana, hvor man besøger de fantastiske middelalderbyer inde i landet, men efter nogle dage med sightseeing og kulturelle oplevelser kører videre mod kystens lange, gyldne sandstrande.

Lej en bil til kør-selv-ferien

De hoteller, vi har udvalgt til vores rejsetema "Kør-selv-ferie", ligger som nævnt i fornuftig køreafstand fra Danmark. Vi har dog mange flere destinationer og ferieboliger at friste med, men mange af dem vil fleste nok vil foretrække at flyve til på grund af afstanden.

Selv hvis du vælger at flyve til dit rejsemål, vil det ofte ligeledes være en klar fordel at have en bil til rådighed. De fleste steder, er det ganske vist ikke noget problem at arrangere transfer fra lufthavnen til dit hotel. Men vil du opleve mest muligt i ferien, er det en fordel også at kunne komme nemt omkring i resten af ferien. Der er desuden nogle af hotellerne og ferielejlighederne, som ligge steder, der ikke er helt enkle at komme til uden egen bil.

Hos Escapeaway tilbyder vi fordelagtige priser og betingelser på biludlejning gennem Auto Europe. Det mest praktiske er som regel at reservere din lejebil med afhentning i lufthavnen, så I straks kan tage hul på jeres kør-selv-ferie i eget tempo. Det er både lettere og mere mageligt end at skulle starte og slutte ferien i en bus eller taxi.  Få mere information om billeje til din rejse.

Bilferie med børn i Europa

Drømmer I om en uforglemmelig kør-selv-ferie i Europa med jeres børn? Lad eventyret begynde! Tag fat i rattet og opdag den magiske verden, der venter jer. Med en bilferie har I friheden til at udforske nye destinationer, og med børnene ved jeres side bliver det blot endnu mere spændende. Start ferien i en hyggelig ferielejlighed, hvor I kan slappe af og føle jer hjemme. Her kan I planlægge jeres dage og samle energi til eventyrene, der venter udenfor. Italien er det perfekte rejsemål for en sommerferie med børn. Landet byder på en bred vifte af aktiviteter, der vil glæde både små og store.

Glem ikke at inkludere et par storbyferier i jeres rejseplan. Venedig og Firenze er som skabt til at imponere børnene med deres historie, kunst og arkitektur. Gå på opdagelse i de gamle ruiner, tag en gondoltur gennem Venedigs kanaler eller oplev renæssancens vidundere i Firenze som er et oplagt valg for jer der gerne vil have lidt kultur med på ferien. Disse oplevelser vil give børnene en dybere forståelse for Europas kulturarv og for at bryde rejsen op, kan I besøge forlystelsesparker og zoologiske haver undervejs. Hele Europa byder på et væld af underholdningsmuligheder for børn i alle aldre.

På en kør-selv-ferie er I herrer over jeres eget eventyr. Pak bilen og lad børnenes øjne stråle af begejstring, når de opdager nye steder, lærer om forskellige kulturer, opfinder sjove lege og skaber minder for livet. Europa venter på jer med åbne arme, klar til at byde jer velkommen til en sommerferie fyldt med spænding, læring og underholdning. Så sæt jer bag rattet og tag på den ultimative familieeventyrrejse!

Book kør selv ferier online

Brug søgemaskinen til at finde en god kør-selv ferie. Find inspiration og gode råd til destinationer på vores rejseblog eller brug menuen til at udforske spændende rejsemål i Sydeuropa med valgfri rejselængde. Bilturen til Alperne, Gardasøen, Frankrig, Italien eller enhver anden af vores mest populære destinationer er en del af rejsen, oplevelsen og minderne.