Kulturrejser Europa og Verden

Rejs til kultur og historie med Escapeaway til rejsemål i lande som Italien, Portugal, Kroatien, Spanien, Frankrig og mange flere. Hos Escapeaway er vi specialister i kulturrejser i Europa og ikke mindst de populære rundrejser i bil hvor vi har sammensat en spændende rejseplan så du oplever mest muligt på din ferie.

Sanserne bliver pirret, og forestillingsevnen kommer på overarbejde, når man er på en kulturrejse og oplever efterladenskaber i landskabet, fra succesrige civilisationer, som af forskellige årsager er gået til grunde, er blevet jaget væk, eller frivilligt har forladt en by, en fæstning, en havn, en dal - måske et helt land.

Det sydlige Europa byder på en perlerække af drømmedestinationer, hvor man kan kombinere en dejlig ferie i solen, med spændende og interessante besøg på ruiner fra oldtiden, museer i verdensklasse og småbyer med charme og sjæl. Du kan læse meget mere om en kulturrejser under de enkelte destinationer, og få inspiration til din kulturferie på vores blog hvor vi foruden kultur, skriver om emner som mad og vin, naturoplevelser, sæværdigheder og meget mere.

Herunder har vi udvalgt fem af vores mest populære destinationer for kulturrejser i Europa:

Kulturrejser - de mest populære rejsemål

Amalfikysten

Ofte omtalt som Europas Smukkeste Kyststrækning, og selvom der nok er flere meninger om den sag, så er det indiskutabelt, at en kulturrejse til Amalfikysten en en god idé. Flyv til Rom eller Napoli og kør videre i lejebil frem til denne ikoniske destination, mens du besøger vulkaner, arkæologiske udgravninger og spændende småbyer undervejs.

>> Læs mere om rejser til Amalfikysten her

Provence

Det bedste af Frankrig, mener mange, og det er da heller ikke tilfældigt at nogle af verdens mest velhavende hvert år tager til Den Franske Riviera for at flashe deres nyeste legetøj. Her er bynavnene ikoniske, og fyrster og prinser inviterer løbende til bal på det lokale casino. Udforsk Verdon-kløften, bestig Mont Ventoux eller kom tæt på Vorherre i basilikaen i Marseille.

>> Læs mere om rejser til Provence her

Andalusien

I Spaniens sydligste provins rejser bjergkæden Sierra Nevada sig majestætisk og holder med sine snedækkede tinder læ for det ikoniske Alhambra slotskompleks, som troner over kulturbyen Granada. Tag på en spændende kulturrejse til Andalusien og besøg hovedbyen Sevilla, bliv svimmel på El Caminito del Rey, tag på udflugt til Gibraltar eller nyd solen på Costa del Sol - Andalusien har det hele.

>> Læs mere om rejser til Andalusien her

Algarve

Naturen og geografien har været gavmild ved Algarvekysten, som udgør den sydvestligste del af det Europæiske kontinent. Med Atlanterhavet som en mægtig modspiller har denne kyststrækning gennem årtusinder ændret sine former til gavn for øje og sjæl. Her er alt fra lange strande, til dramatiske klippeformationer, hulesystemer og hemmelige bugter. Sagres-fæstningen er Europas yderste forpost, som besøges af tusinder, og byer som Portimao og Albufeira klinger af feriestemning, hygge og afslapning.

>> Læs mere om rejser til Algarve her

Kroatien

Af asken skal man igen opstå, og det må man sige at Kroatien har gjort. Hovedstaden Zagreb, og kystbyerne Zadar, Pula, Dubrovnik og Split, er alle populære rejsemål for kulturrejser med byliv, mens nationalparkerne Plitvice og Krka giver et fremragende display af natur i verdensklasse.

>> Læs mere om rejser til Kroatien her

Toscana

Regionen, som er Italiens mest kendte og elskede, kaldes også for Italiens hjerte, og det forstår man godt. For hvis det ikke var nok med den smukke natur, isolerede landsbyer og den flotte kyst, så byder Toscana også på kulturbyer i absolut sværvægstklasse, herunder især Firenze, Lucca, Siena og Pisa, som alle bør besøges i mindst et par dage. Hos Escapeaway har vi altid et bredt udbud af hoteller og ferieboliger i Toscana klar til din kulturrejse, hvad enten du ønsker en fast base, eller at rejse fra sted til sted.

>> Læs alt om kulturrejser til Italien her

Sicilien

Italiens og Middelhavets største ø har levet en omtumlet og ombejlet tilværelse i midten af at hav, som er blevet skiftevis domineret af folkeslag fra hele regionen. Her finder man således arkæologiske og genetiske levn fra både arabere, berbere, grækere, romere og alt, hvad man kan tænke derimellem. Her er aktive vulkaner, spændende byer og øde bjergegne med smukke vandreture.

>> Find rejser til Sicilien her

Europæiske kulturrejser med stilfuld overnatning

Vores overvejende europæiske kulturrejser bringer dig tæt på fortiden, når du besøger den ikoniske Alhambra i Granada, lægger nakken tilbage og betragter den enorme Sagrada Familia i Barcelona, eller forestiller dig gladiatorernes kamp i Roms Coloseum. Mens du besøger en moderne storby, kan du træde ind i fortidens små - og meget store - arkitektoniske mirakler. Fra Akropolis i Athen, over den ikoniske havneby Dubrovnik til Mont Saint-Michel i Normandiet er Escapeaways kulturrejser med til at bringe dig nye perspektiver på fortidens ingeniører og byplanlæggere.