Billig storbyferie i Europa 

Er du også til storbyferie med karakter? Så velkommen til Escapeaway - vi er specialister i rejser til storbyer, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller, der alle er unikke og håndplukkede, med gode anmeldelser og til nettets bedste pris. Book en storbyferie med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway finder du en perlerække af små og større hoteller, som ligger i storbyer, som har et stort udvalg af attraktioner, restauranter og shopping. Vores storby-hoteller har altid en god beliggenhed, hvor du kan udforske nogle af omgivelsernes eller byens hemmeligheder til fods.

  Europa har en række meget spændende storbyer, som man kan besøge igen og igen, uden at løbe tør for oplevelser. I Escapeaway' søgemaskine kan du finde billige flybilletter fra alle udbydere - direkte eller med mellemlanding - fra lufthavnene i København, Aalborg, Billund, Aarhus og Hamburg. Når du bestiller din storbyferie som en kombination af flybillet og hotelophold, så bliver du samtidig sikret af Rejsegaranti. Kig på et af vore håndplukkede hoteller herunder, eller læs nærmere om de mest populære storbyer i Europa.

   Mest populære storby-rejsemål i Europa:

   Du finder samtlige storbyer, du kan rejse til med Escapeaway, i søgebaren - skriv blot navnet på din favorit og tryk "søg rejse". Tag afsted med den,  eller dem, du holder allermest af - eller bare på egen hånd. En storbyferie er din mulighed for at opleve en anderledes kultur, smukke bygninger, masser af liv og spændende seværdigheder på ganske få dage.

   Hvad er egentlig ingredienserne på en vellykket storbyferie? Ud over at være krydret med shopping, kultur og gastronomi, hvad er det så den berømte prik over I’et, der får os til at vælge f.eks. London, Barcelona og andre europæiske eller oversøiske metropoler som vores personlige storbyfavorit? Det spørgsmål er vi gået på jagt efter at finde svaret på, og du kan læse meget mere om storbyerne i vores program under de enkelte rejsemål. Men primært ved vi, at vores gæster efterspørger:

   • Kort rejsetid
   • Seværdigheder i gåafstand
   • Godt vejr
   • God mad

   Herunder kan du læse mere information om storbyferie og klassiske rejsemål, som aldrig bliver forældede. Brug søgemaskinen her på siden til at finde en rejse til din favorit-storby. Eller måske til en storby, du aldrig har tænkt på at besøge? Vi har gjort det muligt at kombinere billige flybilletter fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, med vores udvalgte hoteller med gode anmeldelser i hele Europa, og på udvalgte destinationer i resten af verden.

   Hvor skal man tage hen på storbyferie?

   Ja, svaret afhænger af mange ting. Vil du gerne se de samme storbyer, som 'alle de andre', så se vores liste over de meste populære storbyer herunder. Vil du hellere prøve noget lidt anderledes, så prøv fx. Krakow i Polen, som hastigt er på vej til at placere sig som en ny publikumsfavorit i Europa - ikke mindst pga. et meget fornuftigt prisniveau.

   Her er vores top 10 mest populære storbyer i verden:

   1. Bangkok - Thailands vilde hovedstad
   2. London - imperiets historiske hovedstad
   3. Paris - Eiffeltårnet, Triumfbuen og alt det dér
   4. New York - de kalder den The Greatest City in the World!
   5. Rom - med verdensklasse attraktioner i kø
   6. Prag - lille, historisk og smuk
   7. Amsterdam - snorlige kanaler og skæve huse
   8. Berlin - historien er aldrig langt væk
   9. Barcelona - fodbold, Rambla, havn og strand
   10. San Francisco - The City by the Bay

   Kombiner storbyferie og badeferie

   Har man børn med på rejsen kan det være en god idé at kombinere oplevelserne i en storby, med lidt strandferie med bølger, softice og pommes frites. Lissabon er en stor favorit, hvor du kan opleve Portugals gamle hovedstad, som byder på historiske bygninger, ikoniske sporvogne, flotte udsigter - og kort afstand til Atlanterhavet. Flyv fx. til Lissabon lufthavn og lej en bil her, som du afleverer i Faro på Algarvekysten - et sikkert hit.

   På en tur til Barcelona kan man endda tage på strøgtur om formiddagen og ligge på bystranden om eftermiddagen. Eller man kan fortsætte til kendte badebyer som Calella og Lloret, som ligger få timers kørsel nord for byen. Perfekt, hvis du fx. flyver til Girona.

   Rundtur til flere storbyer

   I dele af Europa ligger hovedstæderne tæt, og du kan fx. tage på en længere storbyrejse, hvor du kombinerer flere storbyer på samme rejse. Flyv fx. til Prag, og tag derfra toget videre til Østrigs imponerende hovedstad Wien med de smukke gader og kulturelle oplevelser i topklasse. Herfra er det muligt at sejle på Donau til Slovakiets hovedstad Bratislava, og videre til Budapest. En smuk tur til storbyer med fornuftige prisniveauer og masser af kvalitetshoteller. Flyv hjem fra Budapest lufthavn, som har flere daglige afgange mod Danmark.

    Hvorfor tage på storbyferie?

    Hos Escapeaway er vi specialister i at finde mindre, unikke hoteller i storbyerne, og her kan du være sikker på at få en central beliggenhed, som gør dig i stand til at opleve byen indefra, og ofte med mulighed for at gå rundt til de forskellige seværdigheder. Der er mange fordele ved at bestille din storbyferie igennem et rejsebureau, og hos Escapeaway kan du skræddersy din ferie nøjagtig som du ønsker det og nyde godt af vores erfaring med at udvælge de rigtige hoteller. Ja, og så får du på samme tid fuld tryghed både før, under og efter din ferie, når du sammensætter en pakkerejse med både fly og hotel.

    Bo på storby-hoteller i centrum

    Som du nok allerede har gennemskuet, så bruger vi hos Escapeaway stort set al vores tid på at rejse rundt til storbyer for at udvælge de bedste hoteller. Det er ikke nødvendigvis kun 4- og 5-stjernede hoteller, men hoteller, der ligger centralt og ofte i hjertet af centrum, hoteller der får gode anmeldelser og lige har det ekstra i forhold til pris og kvalitet. Du kan altid læse en personlig og ærlig beskrivelse af storbyhotellerne her på siden, og få tips til oplevelser i nærheden. Har du brug for hjælp til at finde lige netop det hotel der opfylder dine behov, så er du altid velkommen til at kontakte os for personlig betjening. Er du til en luksusferie, så læs mere om en luksusrejser med Escapeaway.

    Fleksible pakkerejser - den billigste storbyferie

    Du kan rejse på storbyferie med Escapeaway nøjagtigt, som du ønsker, og vil du kun bestille ophold, kan du naturligvis også det. Langt de fleste, som rejser med os, vælger dog en pakkerejse inkl. fly, hotel og evt. transfer fra lufthavnen. Foruden det er nemt at bestille alt samlet, så er det ofte også det billigste, og trygheden får du med i købet. Vores søgemaskine søger efter flybilletter blandt alle flyselskaber, og du får den billigste pris, ligesom hvis du bestilte på nettet. Du får med andre ord en billig storbyferie, med tryghed og garanti, til samme pris som hvis du bestilte de to ting hver for sig.

    >> Læs mere om fleksible pakkerejser med fly og hotel

    Direkte fly giver mest tid på rejsemålet

    De fleste, som rejser på en storbyrejse, er væk i 3, 4 eller 5 dage, og her spiller tiden en endnu større rolle, end hvis man f.eks, er væk på en badeferie i en eller to uger. Hos Escapeaway kan du rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker, vi tilbyder på alle storbyrejser fri afrejsedag, og du kan flyve fra alle lufthavne i Danmark. Fra Billund, Aalborg og København lufthavn har du direkte fly til de fleste storbyer, og det samme gælder i øvrigt fra lufthavnen i Hamborg. Du kan vælge at flyve med almindelige flyselskaber som f.eks. SAS, Lufthansa eller KLM, men også lavprisselskaber som Norwegian, Ryanair, Wizzair, easyJet og Vueling.

    Hvor får jeg det bedste tilbud på storbyferie med fly?

    Der findes mange deals på storbyferie, men ofte er de under forudsætning af afrejse på bestemte tidspunkter og med særlige regler. Det er også muligt at kigge efter afbudsrejser og last minute tilbud på storbyferie, men ofte giver det bedst mening at sætte sig ned og kigge på, hvor man gerne vil hen, finde et godt hotel og en billig flybillet, og så sætte det hele sammen til en pakkerejse, hvor man ikke risikerer aflysning pga for få tilmeldinger, eller at skulle rejse på mærkværdige tidspunkter.

    Storbyferie i påsken

    Påsken er absolut højsæson for storbyrejser. Dette er bl.a. fordi vi i Danmark har en lang skoleferie omkring påsken, men også fordi man får mulighed for at rejse foråret i møde på mange af de mest populære destinationer, fx. Paris, Barcelona og Rom, hvor man kan opleve sommerlige temperaturer, særligt hvis påsken ligger sent. De behagelige temperaturer gør det rart at bevæge sig rundt, for på en storbyferie kommer man let op over 20km gang om dagen, hvilket er problematisk om sommeren, hvor det nogle steder kan blive endog meget varmt.

    >> Læs mere om rejser i påsken her

    Storbyferie i efteråret

    Efteråret er en fantastisk tid til at tage på storbyferie med børn. Her er tre af de bedste storbyrejsemål til efterårsferien:

    London, England
    London er en klassiker og en en ægte storby med noget for enhver smag. Der er utallige museer, parker, shoppingmuligheder og seværdigheder i byen og i efteråret er vejret stadig mildt, ligesom man kan opleve byens skiftende farver og atmosfære. Børnefamilier vil især elske at besøge Harry Potter Studio Tour eller Madame Tussauds. Flyvetiden fra Danmark er kun ca. 2,5 time, og der er direkte fly til både Heathrow, Stansted, Gatwick og City-lufthavnene.

    Barcelona, Spanien
    Barcelona er kendt for sin fantastiske arkitektur, strande og kultur. Byen har også masser at byde på for børnefamilier, såsom stranden i Barceloneta, Tibidabo-forlystelsesparken og CosmoCaixa videnskabsmuseet. I efteråret er vejret stadig godt, og turister kan nyde byen uden at skulle kæmpe sig igennem store turistmængder. Flyvetiden fra Danmark er cirka 2,5 time og også her er der masser af direkte fly til både El Prat-lufthavnen, og til den mindre lufthavn i Girona en time nord for byen.

    Paris, Frankrig
    Den franske hovedstad er en helt klassisk storbydestination, som aldrig går af mode. I efteråret er byen mindre fyldt med turister, og vejret er stadig behageligt. Børnefamilier besøger gerne Disneyland Paris eller Eiffeltårnet, men der er masser af andre seværdigheder og aktiviteter i byen som er vært for OL i 2024. Moulin Rouge, Triumfbuerne, Notre Dame og Louvre er andre attraktioner som bør besøges af enhver gæst. Flyvetiden fra København er kun cirka 1 time og 45 minutter.

    Disse tre storbyer er perfekte til børnefamilier på udkig efter en efterårsferie. Med kort flyvetid og masser af spændende aktiviteter og seværdigheder vil der helt sikkert være noget for alle.

    >> Læs mere om rejser i efterårsferie her

    Fire billige storbyer i europa

    I Europa finder man nogle af verdens mest spændende storbyer, men det kan sagtens blive meget dyrt at besøge nogle af de mest kendte destinationer, især hvis man er nødt til at rejse i højsæsonen. Heldigvis er der stadig masser af muligheder for at opleve spændende byer i Europa uden at bruge en formue. Her er fire af de billigste storbyer, hvor du får meget for pengene:

    Budapest, Ungarn
    Den gamle kejserby Budapest er kendt som en af Europas smukkeste storbyer, med fantastisk arkitektur og udsigt over floden Donau. Byen er også kendt for sine varme kilder og overdådige spa-oplevelser. Det bedste ved Budapest er dog, at det er en af de billigste hovedstæder i Europa. Her kan man finde god overnatning til meget rimelige priser, og mad og drikkevarer er også meget billige, selv i de mere turistede områder af byen

    Krakow, Polen
    Polen er ikke den mest klassiske retning at skue mod når man vil på storbyferie, men Krakow er en charmerende by med en rig historie, charmerende gader og masser af kultur. Byen er også kendt for sin fantastiske mad og drikkevarer som kan nydes lige fra bryghuset. Krakow er også en af de billigste byer i Europa, og her kan du altid få meget for pengene, både når det kommer til overnatning, mad og drikkevarer.

    Lissabon, Portugal
    Lissabon er en malerisk by, der er kendt for sine stejle gader, en lang historie, smuk arkitektur, historiske monumenter og ikke mindst det livlige natteliv. Byen har også nogle af Europas bedste strande inden for rækkevidde, hvilket gør byen attraktiv for familier som gerne vil lidt af det hele. Selvom Lissabon måske ikke er den billigste by i Europa, er det stadig muligt at få meget for pengene, især når det kommer til mad. Lufthavnen er godt forbundet med Nordeuropa og det er muligt at kombinere med fx. en tur til Algarve, hvor man kan flyve til/fra Faro som et alternativ.

    Beograd, Serbien
    Beograd er en by med en fascinerende historie og en lang og rig kultur. Som hovedstad har byen masser at byde på, herunder hyggelige caféer, fantastisk mad, et livligt natteliv og gode shoppingmuligheder. Beograd er også en af de billigste byer i Europa når det kommer til oplevelser, og gæster kan finde overnatning til meget rimelige priser, samt få en god mad- og drikkeoplevelse til en rimelig pris. Byen er således at fremragende alternativ til nogle af de mere kendte byer i Vesteuropa.

    I ovenstående byer kan du altså få meget for pengene, samtidig med at du oplever en fascinerende kultur og historie med mange oplevelser. Det er vigtigt at huske på, at selvom disse byer er billige, betyder det ikke, at de er mindre interessante eller spændende end nogle af de dyrere storbydestinationer. Tværtimod kan disse byer give dig en autentisk og unik oplevelse, som din nabo ikke har fået.

    Nu er det tid at aktivere søgefunktionene og finde den helt rigtige storbyferie i Europa, USA eller Østen. Velkommen på storbyferie med Escapeaway!

    >> Læs også om storbyferie i New York
    >> Læs også om weekendrejser med Escapeaway